Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 10-05-2001
Persbericht benoeming derde lid korpsleiding

Mw. drs. M.H.C. Barendse benoemd in korpsleiding

UTRECHT Mevrouw drs. M.H.C. (Miriam) Barendse is door de Kroon benoemd tot derde lid van de korpsleiding van de Politie Regio Utrecht. Miriam Barendse (36) volgt Cees Bakker op. Miriam is nu districtschef van het district Rijn & Venen.
In verband met het vertrek van Ruud Bik als korpschef naar de politieregio Zuid-Holland Zuid, afgelopen maart, heeft Bakker zijn pensionering uitgesteld en is hij nu waarnemend plaatsvervangend korpschef.

Barendse werkt sinds 1988 bij de Politie Regio Utrecht. Na de Nederlandse Politie Academie studeerde zij Organisatie en Beleid aan de Universiteit van Amsterdam en vervulde zij verschillende functies binnen het korps, waaronder sectiecommandant van de aanhoudingseenheid bij de ME, teamleider van het Hoog Catharijne-team en rayonchef in district Lekstroom. Tevens is zij voorzitter van de beleidsgroepen milieu en diversiteit en integriteit binnen het korps. In januari 1997 werd ze districtschef van het district Vecht en Venen, dat twee jaar later fuseerde met district Rijn & IJssel.

Korpsbeheerder A. Brouwer-Korf installeert het nieuwe lid van de korpsleiding woensdag 6 juni om 11.00 uur in Figi, Zeist. Voor opvolging van Barendse als districtschef van Rijn & Venen is de procedure gestart.

Door het vertrek van Bik, die op 1 maart korpschef werd van de Politie Regio Zuid-Holland Zuid, is er nog een vacature voor plaatsvervangend korpschef in de Politie Regio Utrecht. De procedure voor deze vacature is eveneens in gang gezet.