Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 10-05-2001

Politiebericht Utrecht: districten Utrecht stad, 09.50 uur
Woninginbrekers op heterdaad aangehouden

UTRECHT Een 22-jarige man en een 34-jarige vrouw zaten woensdagavond in hun woning aan de Kruisstraat. Omstreeks tien over negen hoorde de man gerommel in de gang. De man ging kijken en zag een onbekende man in zijn gang staan.

Bij het zien van de bewoner rende de man de woning uit. Buiten de woning stond nog een tweede verdachte die het ook op een lopen zette. De 22-jarige Utrechter merkte dat er drie bossen huissleutels misten. Samen met nog twee getuigen werd de achtervolging ingezet. Op de Oude Noord werd één van de verdachte een 19-jarige vrouw uit Utrecht aangehouden en overgedragen aan de politie.

Bij de politie is de identiteit van de tweede verdachte bekend. Het betreft een 22-jarige man uit Utrecht. De man zal later nog worden aangehouden.

Zware mishandeling

UTRECHT Bij een winkel aan het Gildenkwartier kwam woensdagmiddag een 20-jarige man uit Utrecht binnen. De man liep vrijwel direct op een 20-jarige verkoopster uit Utrecht af en sloeg haar zonder enige aanleiding met een steen tegen haar hoofd.

De vrouw viel op de grond waarna de verdachte met een mes diverse keren op haar instak. Een getuige en de inmiddels gearriveerde politie sommeerde de man een aantal malen het mes te laten vallen. Uiteindelijk voldeed de verdachte hieraan en werd hij aangehouden.

De 20-jarige Utrechtse werd met spoed met hoofdletsel overgebracht naar het ziekenhuis en moest daar een operatie ondergaan. Haar toestand is stabiel. De politie is op zoek naar getuige(n) van deze mishandeling. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Paardenveld, tel.: 0900 88 44.

Kordaat optreden van getuigen

UTRECHT Een 38-jarige man uit Amsterdam stond woensdagmiddag met zijn auto te wachten voor het verkeerslicht op het Paardenplein. Omstreeks kwart voor zes werd plotseling een ruit van zijn auto ingeslagen waarna een man zijn tas uit de auto weggriste.

De 17-jarige verdachte uit Utrecht wilde na de beroving achter op de bromfiets van zijn mededader springen en vluchten. Verschillende getuigen zagen kans de 17-jarige Utrechter van de bromfiets af te trekken en hem aan te houden. De bestuurder zag kans te vluchten.

De verdachte werd overgedragen aan de politie. De politie is nog op zoek naar de identiteit van de mededader.