Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 10-05-2001

Politiebericht Utrecht: district Binnensticht, 10.00 uur
Autokraker op heterdaad betrapt

BUNNIK Woensdagmiddag omstreeks twee uur is een 24-jarige inwoner van Utrecht aangehouden op verdenking van auto-inbraak.

Getuigen zagen dat er op een parkeerplaats aan het Kosterijland een man in een personenwagen aan het rommelen was. Vervolgens zagen zij dat hij uit de auto stapte en in een andere auto wegreed. Zij noteerden het kenteken en belden de politie. Toen de politie ter plaatse kwam, reed de verdachte de politie tegemoet en werd direct aangehouden. In de auto van de man troffen zij een radio-cd-speler, frontje en schroevendraaier aan. De man is overgebracht naar het politiebureau en voorgeleid aan de hulpofficier van Justitie.

De gestolen radio-cd-speler en frontje zijn door de politie teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar.

Verkeerscontroles

DE BILT/BILTHOVEN/ZEIST De politie heeft op 9 mei diverse verkeerscontroles gehouden in district Binnensticht.

Op de Utrechtseweg (N 237)in De Bilt controleerde het Bureau Verkeer Onder Controle van de politie gisterochtend van negen tot twaalf uur op snelheid. Van de 739 passanten, reden er 81 sneller dan de maximaal toegestane snelheid van 80 km per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 122 km per uur.

In Bilthoven hield het Bureau Verkeer Onder Controle op de provinciale weg N 234 een snelheidscontrole. Van kwart over een tot kwart over vier in de middag reden van de 2243 bestuurders, 32 te snel. De hoogst gemeten snelheid was 102 km per uur, terwijl 80 km per uur is toegestaan.

De politie heeft gistermiddag op de Panweg in Zeist een verkeerscontrole gehouden. Van de 524 passanten, kregen 15 automobilisten een bekeuring voor het niet dragen van de autogordel. 26 Personen kregen een bekeuring omdat zij te snel reden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 88 km per uur.

Aanrijding door alcoholgebruik

ZEIST Op woensdagavond 9 mei omstreeks elf uur werd de politie naar de Cornelis Schellingerlaan gestuurd. Daar troffen zij een personenwagen met flinke schade aan. De eigenaar van de auto had omstreeks elf uur een klap gehoord. Hij besloot een kijkje te nemen en zag vervolgens dat de linkervoorzijde van zijn auto flink in elkaar zat.

Omdat aan de schade van de auto rode lak zat, heeft de politie in de omgeving gezocht naar een rode auto met schade. Tijdens de zoekactie vonden zij een rode auto met aan de linker voorzijde flinke schade. Zij belden aan bij de eigenaar van deze rode auto en deze verklaarde dat hij een aanrijding had gehad met de auto en was doorgereden, omdat hij teveel had gedronken.

De man, een 37-jarige inwoner van Zeist, is aangehouden voor doorrijden na een ongeval en het rijden onder invloed van alcohol.

Langdurige wegwerkzaamheden

BILTHOVEN - In verband met wegwerkzaamheden op de 2e Brandenburgerweg en Hertenlaan in Bilthoven wordt het verkeer met bestemming Bilthoven omgeleid via de Groenekanseweg/Soestdijkseweg Zuid. De wegwerkzaamheden gaan tot ongeveer eind 2001 duren.

Voor hulpverlenende instanties is een noodweg aangelegd tussen de Oude Brandenburgerweg (ter hoogte van het zwembad) en het bedrijvenpark Leijenseweg. Deze weg is dus alleen bestemd voor politie, brandweer en ambulance.

Er worden geen ontheffingen verleend door de gemeente De Bilt aan overige instanties, bedrijven of particulieren.

De politie zal regelmatig toezicht uitoefenen op deze locaties. Voor een gepleegde overtreding wordt de bestuurder van het motorvoertuig een boete van 120 gulden aangeboden.