Persinformatie

REUTERS EN AMERIKAANSE MARINE KIEZEN VOOR NETWERKBEVEILIGING VAN

SYMANTEC

Symantec implementeert wereldomspannende beveiligingsoplossingen

Leiden, 9 mei 2001 ­ Symantec heeft kort na elkaar twee belangrijke opdrachten voor de beveiliging van netwerksystemen binnengehaald. Reuters heeft een vierjarig contract met Symantec afgesloten voor de bescherming van het wereldwijde informatie-, nieuws- en technologienetwerk tegen inbreuken via het Internet. De beveiliging van Reuters is gebaseerd op Enterprise Security Manager; de managementoplossing van Symantec om organisatiebreed het beveiligingsbeleid te kunnen definiëren, te managen en te verbeteren. Daarnaast zal Symantec het Intranet van de Amerikaanse marine beveiligen. Hierbij maakt Symantec gebruik van een volledige reeks beveiligingsoplossingen, zoals Norton AntiVirus, I-Gear, Mail-Gear, Intruder Alert, NetProwler, Enterprise Security Manager, Expert, Retriever en Raptor Firewall.

Reuters: bedrijfsbrede netwerkbeveiliging
Symantec biedt Reuters met Enterprise Security Manager een raamwerk voor een bedrijfsbrede beveiliging van het netwerk. Met de gekozen beveiligingsoplossingen heeft Reuters een samenhangende reeks tools in handen voor beveiligingsmanagement, firewall-bescherming, 'intrusion detection' en kwetsbaarheidsanalyses. Symantec verzorgt de implementatie en de technische ondersteuning op de locatie zelf.

Reuters, reeds gebruiker van de producten van Symantec, koos voor Symantec naar aanleiding van een diepgaande evaluatie van diverse beveiligingsoplossingen. Reuters is actief in meer dan 200 steden in 100 landen en wenste daarom een partner die wereldwijd ondersteuning kan bieden. Daarbij is het voor de onderneming belangrijk dat de beveiligingstechnologie geschikt is om de toekomstige expansie van de op Internetgebaseerde activiteiten te ondersteunen.
Het Reuters Trust Programma heeft een methode voor 'risk assessment' als uitgangspunt. Hiermee worden de essentiële aspecten van de onderneming in kaart gebracht en mogelijke risico's en bedreigingen daarvan geanalyseerd. Met die kennis is Reuters in staat een beveiligingsbeleid te definiëren dat er op is gericht sommige risico's te elimineren en andere te beperken tot een hanteerbaar niveau. Daarnaast kunnen via dat beleid procedures worden ontworpen hoe om te gaan met eventuele beveiligingsincidenten.

Amerikaanse marine: veilig Intranet
Symantec ondersteunt EDS en Raytheon bij de beveiliging van het Intranet van de Amerikaanse marine. Symantec levert de software voor virusbescherming, firewalls, contentfiltering, kwetsbaarheidanalyse en 'intrusion detection'. Deze reeks beveiligingsoplossingen dient ter bescherming van het netwerk die de medewerkers aan wal gebruiken. De effectiviteit van het Intranet van de Amerikaanse marine is mede afhankelijk van de keuze van partners en leveranciers. De selectie daarvan is gebaseerd op best-of-breed oplossingen om stem-, video- en datadiensten tegen de laagst mogelijke kosten te leveren; hetgeen past in de e-doelstellingen van de Amerikaanse overheid.

Met Norton AntiVirus op elke PC zijn medewerkers van de Amerikaanse marine automatisch beschermd tegen virussen en andere kwaadaardige code. Het gecentraliseerde antivirusbeleid ondersteunt het beheer van het netwerk en vergroot de veiligheid. Om de poorten van het Intranet te beveiligen zonder af te doen aan de prestaties, maakt de marine gebruik van Symantec Raptor Firewall en NetProwler. Die laatste detecteert beveiligingsinbreuken op het netwerk. I-Gear regelt de geoorloofde en verantwoorde toegang tot het Internet, terwijl Mail-Gear e-mails en attachments op ongeoorloofde inhoud scant en filtert. Enterprise Security Manager, Expert en Retriever hebben tot doel gebruikers componenten in handen te geven waarmee kwetsbaarheidsanalyses en beveiligingsmanagement kunnen worden verricht.

Symantec
Symantec, internationaal marktleider op het gebied van Internetbeveiligingstechnologie, levert bedrijven en consumenten een brede reeks softwareoplossingen op het gebied van content- en netwerkbeveiliging. Symantec is op de zakelijke markt toonaangevend leverancier op het gebied van virusbescherming, filtertechnologieën voor Internet en e-mail-inhoud, en risk management en detectietechnologieën voor netwerkbeveiliging. Op de consumentenmarkt is Symantec bekend van de producten die onder de naam Norton worden aangeboden. Het hoofdkantoor is gevestigd in Cupertino, Californië en het bedrijf heeft vestigingen in 37 landen. Het Europese hoofdkantoor, het Symantec Benelux kantoor, het Symantec AntiVirus Research Center (SARC) en de afdeling technical support zijn gevestigd in Leiden. Symantec is sinds 1989 op de beurs genoteerd. De aandelen worden verhandeld op het Nasdaq National Market System onder het symbool SYMC.
Meer informatie over Symantec en haar producten (met de mogelijkheid om direct aan te schaffen) is te vinden op de website: www.symantec.com


- einde persbericht -