Gemeente Emmen



Persbericht: Investeren in kwaliteit busverbindingen, 9 mei 2001

Bargeres en Rietlanden aangesloten op sneldienst naar Hoogeveen Emmen investeert in kwaliteit busverbinding Emmen-Hoogeveen vv en Emmen-Groningen vv

De buslijn Emmen-Hoogeveen moet een volwaardige verbindende regionale schakel worden tussen de stedelijke centra Emmen en Hoogeveen. Om dat te bereiken hebben de provincie Drenthe, personenvervoerder Arriva en de gemeentebesturen van Hoogeveen en Emmen, besloten de busroute (lijn 127) Emmen-Hoogeveen vv zodanig te verleggen dat de lijn (nog beter) kan concurreren met de auto. Verder zullen extra bushaltes op strategische plaatsen worden aangelegd. Het streven is de om de (deels) verlegde route per 27 augustus in te laten gaan.

In Emmen zal de verlegde route gaan vanaf de stations NS en Markt via de Hondsrugweg (halte Holdert) naar de Ermerweg/Nieuw Amsterdamsestraat en vervolgens langs de Rietlanden naar de A37. Het ligt in de bedoeling dat de nieuwe route in de toekomst ook het nieuwe station NS en het vervoerknooppunt Emmen-zuid zal gaan ontsluiten.

De route door Noordbarge wordt opgeheven. Reden hiervan is dat het niet wenselijk is een snelle busverbinding te laten lopen door een gebied dat is/wordt ingericht als 30km zone. De haltes aan de Noordbargerstraat zullen dan ook worden verwijderd. Een vervangende halte komt aan de Ermerweg. In Hoogeveen rijdt de bus reeds een rechtstreekse route naar het station NS.

Nieuwe bushaltes

In Emmen zullen aan beide zijden van de route nieuwe bushaltes worden aangelegd: aan de Ermerweg nabij de afslag Noordbargerstraat, aan de Nieuw Amsterdamsestraat nabij de afslag Brinkenweg en bij de afslag Rietlanden. De haltes in de richting Hoogeveen worden voorzien van fietsstallingen. Ook is in de toekomst een haltevoorziening gecombineerd met een carpoolvoorziening gepland bij het kruispunt A37/Nieuw Amsterdamsestraat.

Emmen-Groningen

Ook de route van de Interliner van Emmen naar Groningen wordt verlegd. Rijdt de interliner nu vanaf station NS en Markt via het Noordeind, straks rijdt de bus via de Frieslandroute naar de N34. Onderzoek wijst uit dat door de aangepaste verkeersregelinstallatie op het kruispunt Weerdingerstraat/Hondsrugweg de route via de Frieslandroute -inclusief een stop bij de bushalte bij de (aanstaande) P&R voorziening Noord- binnen dezelfde reistijd wordt afgelegd. Mede daardoor wordt het extra comfortabel te reizen met de interliner rechtstreeks naar het centrum van Groningen vanaf de P&R voorziening Noord waar de auto geparkeerd kan worden. Personenvervoerder Arriva wil de nieuwe route naar Groningen 1 juli aanstaande laten ingaan.



Alle rechten voorbehouden. Aan de op deze pagina's gepresenteerde informatie kunnen geen rechten worden ontleend
(c) 2001 Gemeente Emmen