Gemeente Bellingwedde

KONINKLIJKE ONDERSCHEIDINGEN

Op vrijdagmorgen 27 april 2001 zijn de volgende personen koninklijk onderscheiden. Zij werden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Dhr A.G.A. Groot

Dhr Groot ontving de onderscheiding o.a. voor zijn betrokkenheid bij de oprichting en exploitatie van de huidige accommodatie van de sintel-speedwaybaan voor motorsport in Blijham. Verder is hij 11 keer Nederlands kampioen Grasbaanracen geweest. De effecten van zijn inspanningen voor de motorsport zijn tot op de dag van vandaag merkbaar. De baan in Blijham is internationaal bekend.
Klik hier voor de fotoreportage.
Dhr E. Kruize

Dhr Kruize ontving de onderscheiding voor de diverse activiteiten die hij sinds 1965 heeft ontplooid op o.a. het terrein van de politiek. Hij is lid geweest van de gemeenteraad van Bellingwedde van 1974-1993. Van 1993-1995 was hij lid van de Provinciale Staten van de provincie Groningen voor het CDA. Verder is hij actief betrokken geweest bij de landbouwvereniging, de kerk, de woningstichting de Streekraad Oost-Groningen de Burcht te Wedde en de dorpsraad te Wedde.
Klik hier voor de fotoreportage.
Mw M.M. Schouten-Van Eijk

Mw Schouten ontving de onderscheiding o.a. voor haar activiteiten als oprichtster en beheerder van het Vogelasiel en Egelopvang te Bellingwolde. Ook is zij jarenlang secretaris geweest van de afdeling Bellingwedde van het IVN. Door haar studie en observatie heeft zij een grote deskundigheid verworven en geldt zij als vraagbaak voor dierenartsen in de regio en andere asielhouders in Nederland. Verder heeft zij met haar activiteiten een cultuuromslag weten te bereiken voor het opmerken en aanbieden van zieke vogels en egels.
Klik hier voor de fotoreportage.
naar boven

INTREKKING MILIEUVERGUNNINGEN
WET MILIEUBEHEER

Burgemeester en wethouders van de gemeente Bellingwedde maken bekend, gelet op artikelen van de Algemene wet bestuursrecht, dat zij de milieuvergunning van de volgende bedrijven op 20 maart 2001 heeft ingetrokken. Dit op verzoek van de vergunninghouder c.q. erfgenamen ingetrokken (8.26 Wm).

1. Chr. Abbas, Kielhuppen 2 te Wedde voor een varkenshouderij wegens beëindiging van het bedrijf;

2. J. Kuiper, Tussenvennenweg 6 te Veelerveen voor een varkenshouderij wegens beëindiging van het bedrijf;
3. B.G. Louwdijk, Hoornderweg 11 te Wedde voor een varkenshouderij wegens beëindiging van het bedrijf;

4. Mevrouw H. Landlust-Huttinga, 2e Loosterlaan 13 te Vriescheloo voor een varkenshouderij wegens beëindiging van het bedrijf;
5. D. Nuus, Briolaan 1 te Blijham voor een varkenshouderij wegens beëindiging van het bedrijf;

6. B.U. Feunekes, Hoofdweg Wedderveer 8 te Wedde voor een landbouwloonbedrijf wegens bedrijfsbeëindiging aldaar.

Ter inzage legging

De beschikkingen, alsmede de verzoeken en andere ter zake zijnde stukken, liggen vanaf 23 mei 2001 tot en met 20 juni 2001 op de secretarie van de gemeente Bellingwedde, Hoofdweg 2 te Wedde ter inzage op werkdagen van 09.00 tot 12.00 uur. Alleen indien u daarom verzoekt (tel: 0597-537100) worden de desbetreffende stukken buiten kantoor uren ter inzage gelegd.

Beroep

Tegen de voornoemde besluiten kan tot 20 juni 2001 beroep worden ingesteld door:

a. de betrokken adviseurs die gebruik hebben gemaakt van de gelegenheid advies uit te brengen over de ontwerp-beschikkingen; b. degenen die bedenkingen hebben ingediend tegen de ontwerp-beschikkingen;
c. belanghebbende die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest eerder bedenkingen in te brengen;

Het beroepschrift moet binnen bovenvermelde termijn in tweevoud worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage. Zij die beroep instellen kunnen bij de voorzitter eveneens een verzoek indienen tot het treffen van een voorlopige voorziening. Dit verzoek moet voor bovenvermelde datum worden gericht aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak, anders wordt het besluit na afloop van de beroepstermijn van kracht.

naar boven

BOUWAANVRAGEN

Burgemeester en wethouders van de gemeente Bellingwedde maken bekend dat zij op grond van de Woningwet in de periode van 23-4-2001 tm. 4-5-2001 de volgende aanvragen om een bouwvergunning hebben ontvangen:
* voor het oprichten van een tuinhuis / berging, Dorpsstraat 64 Vriescheloo.

* voor het veranderen en vergroten van een woning, Tweekarspelenweg 12 Blijham.

* voor het oprichten van een tuinhuisje, Zandstroom A 14 Blijham.
* voor het veranderen / vergroten van een woning, Lindenlaan 49 Bellingwolde.

* voor het vergroten van een woning, Meidoornweg 10 Vriescheloo.
* voor het ged. vernieuwen / veranderen van een woonboerderij, Poortweg 2 Oudeschans.

* voor het oprichten van een paardenstal, Wiltslaan 5 Blijham.
MELDINGEN

Burgemeester en wethouders van de gemeente Bellingwedde maken bekend dat zij op grond van de Woningwet in de periode van 23-4-2001 tm. 4-5-2001 de volgende meldingen bouwvoornemen hebben ontvangen:
* voor het oprichten van een tuinhuisje, Achterste Rou 35 te Blijham.

* voor het oprichten van een transformatiehuisje, Raadhuisstraat nabij nr. 23 Blijham.

* voor het oprichten van een schuurtje, Esdoornweg 11 Vriescheloo.
SLOOPAANVRAGEN

Burgemeester en wethouders van de gemeente Bellingwedde maken bekend dat zij op grond van de Woningwet in de periode van 23-4-2001 tm. 4-5-2001 de volgende aanvraag om een sloopvergunning heeft ontvangen:
* voor het slopen van een schuur, Scheidingsweg 3 Veelerveen.
AANVRAAG GEBRUIKSVERGUNNINGEN

Burgemeester en wethouders van de gemeente Bellingwedde maken bekend dat zij op grond van de Woningwet in de periode van 17-4-2001 tm. 4-5-2001 de volgende aanvragen voor gebruiksvergunning hebben ontvangen:

* voor het gedeeltelijk veranderen van een boerderij in een consumenten boerderij, Oosteinde 42 Blijham.

De aanvragen worden gepubliceerd om belanghebbenden vroegtijdig op de hoogte te stellen. Het inzien van de plannen cq. het inbrengen van bezwaren/bedenkingen is op dit moment niet mogelijk.

AFGEGEVEN BESCHIKKINGEN

Burgemeester en wethouders van de gemeente Bellingwedde maken bekend dat de volgende beschikkingen op 3-5-2001 zijn afgegeven:
* voor het oprichten van een woning met garage, Vonkslaan 1a Bellingwolde.

* voor het oprichten van een woning met garage, Heemhof 6, Bellingwolde.

* voor het oprichten van een berging, Berkenweg 2 Vriescheloo.
* voor het vervangen / oprichten van een schuur, Dorpsstraat 69 Vriescheloo.

* voor het slopen van een woning met schuur, Hoofdweg 43 Wedderveer.
* voor het oprichten van een berging, Industrieweg 13 Vriescheloo.
* voor het oprichten van een berging, Groene Kruislaan 24 Bellingwolde.

* voor het vergroten van een woning met garage, Essenlaan 8 Veelerveen.

* voor het oprichten van een overkapping, Blijhamsterweg 2 Bellingwolde.

Tegen deze beschikkingen kunnen belanghebbenden op grond van de Algemene Wet Bestuursrecht binnen 6 weken na de hierboven genoemde afgifte/verzenddatum van de beschikking een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Bellingwedde Postbus 18 9695 ZG Bellingwolde. Daarnaast kan om een voorlopige voorziening (b.v. schorsing) worden verzocht bij de president van de arrondissementsrechtbank, Postbus 781, 9700 AT Groningen.

naar boven

AUTOMATISCHE INCASSO
GEMEENTELIJKE BELASTINGEN 2001

Voorgaande jaren werd de aanslag gemeentelijke belastingen in 9 termijnen, over de periode april t/m december, van uw rekening afgeschreven. Door vertraging in de aanslagoplegging voor het jaar 2001 zal de automatische incasso voor dit jaar plaatsvinden over de periode mei 2001 t/m januari 2002.

naar boven

BELASTINGVERORDENINGEN

Burgemeester en wethouders delen mee dat de raad in haar vergadering van 26 april 2001 heeft besloten tot vaststelling van de volgende verordeningen:


- de wijziging van de Legesverordening Bellingwedde 2001;

- de Verordening Toeristenbelasting Bellingwedde 2002.
De hiervoor genoemde verordeningen liggen kosteloos ter inzage op de afdeling Financiën, bureau belastingen, van het gemeentehuis.
Een ieder kan op verzoek, tegen betaling, een afschrift krijgen van de hiervoor genoemde verordeningen.

naar boven