Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Berichten van donderdagmorgen 10 mei
10:21 donderdag 10 mei 2001

Dirk Neef, 06 - 51 557 950

Ravage na aanrijding

WITTELTE. Door een verkeersongeval is de Wapserveenseweg in Wittelte woensdagmiddag ongeveer zes uur afgesloten geweest voor het verkeer. Door het ongeval ontstond een behoorlijke ravage. Niemand raakte gewond.
Op de kruising van de Wapserveenseweg met de Steenwijkerweg verleende een 58 jr. automobiliste uit Wapserveen geen voorrang aan een vrachtauto met aanhangwagen bestuurd door een 44 jr. man uit Blesdijke. De personenauto van de vrouw botste tegen het linkervoorwiel van de vrachtwagen waardoor de band lek raakte. De vrachtwagenbestuurder verloor de macht over het stuur en botste tegen een boom. De boom werd volledig ontworteld en de vrachtauto met boom kwamen ongeveer 15 meter verder in een weiland en gedeeltelijk in een sloot tot stilstand. De bergingswerkzaamheden duurden ongeveer zes uur. De boom moest daarvoor eerst aan stukken worden gezaagd. Ook werd een stuk vervuilde grond afgegraven.


*
Fietser gewond

UFFELTE. Een man uit Beilen (leeftijd nog niet bekend) raakte woensdagmiddag gewond bij een ongeval op de kruising van de Rijksweg met de Dorpsstraat in Uffelte. De man reed op zijn fiets over het fietspad langs de Rijksweg. Een 54 jr. automobiliste uit Uffelte stak vanaf de brug de Rijksweg over en zag de fietser over het hoofd. De man werd met lichte verwondingen naar een ziekenhuis vervoerd.


*
Autos botsen

ANNEN. Bij een aanrijding op de kruising van de Middenweg met de Voetakkers in Annen raakte woensdagavond een 46 jr. automobilist uit die plaats licht gewond. Hij verleende geen voorrang aan een auto bestuurd door een 42 jr. plaatsgenoot. De gewonde man werd overgebracht naar het ziekenhuis.


*
Inbraak

WESTERBORK. In de nacht van woensdag op donderdag werd ingebroken in een woning aan de Julianastraat in Westerbork. Men kwam binnen door een raam te forceren. Uit de woningen werden o.a. een filmcamera en een portemonnee gestolen.


*
Opstootje

MEPPEL. Op het Kerkplein in Meppel ontstonden woensdagavond wat problemen tussen een aantal marktkraambouwers en een groep rondhangende jongeren. Hierbij werd over en weer wat geslagen. De gewaarschuwde politie ging met meerdere surveillanceautos ter plaatse. De rust keerde hierna snel weer en de jongeren vertrokken. De problemen ontstonden na een melding bij de marktbouwers over vernielingen bij de kramen. Niemand heeft nog aangifte gedaan.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe