Politiebericht Groningen: Diverse 10-05-2001
Persberichten Regiopolitie Groningen
Donderdag 10 mei 2001

Dagelijkse berichten

Haren: bewoonster overloopt inbreker
Een bewoonster van een woning aan de Hugo de Vriesweg in Haren overliep woensdagnacht een inbreker. De vrouw trof de man in de woonkamer waarop hij de vrouw vastpakte en vervolgens de woning uitvluchtte. In de woning stonden diverse audioapparaten klaar om meegenomen te worden. De politie is een onderzoek gestart.

Groningen: loslopend paard
In de wijk Ulgersmaborg liep woensdagavond een paard los. Het Fjordenpaard werd door een medewerkster van de geitenfarm op de Stadsweg gevangen en tijdelijk op stal gezet. De politie kon er woensdagavond niet achter komen wie de eigenaar van het paard is.

Groningen: man geslagen na opmerking wildplassen Een 57-jarige man uit de Oostersingeldwarsstraat kreeg woensdagavond klappen van een 27-jarige man uit Groningen. De bewoner had een opmerking gemaakt tegen de man die aanstalten maakte om te gaan plassen bij zijn woning. De 27-jarige man reageerde agressief en begon de bewoner te slaan en te schoppen. De agressieveling werd aangehouden voor mishandeling en ingesloten.

Groningen: jongen (17) dreigt met speelgoedpistool De politie heeft woensdagmiddag een 17-jarige jongen uit Groningen aangehouden op de Willem Dreesstraat omdat hij naar later bleek met een speelgoedpistool een 66-jarige man had bedreigd. Na een woordenwisseling met de man haalde de jongen thuis het wapen en zocht opnieuw de man op. Hij werd aangehouden voor bedreiging en na verhoor op vrije voeten gesteld en bij zijn ouders afgeleverd.

Groningen: rijden onder invloed
Op het Gedempte Zuiderdiep werd woensdagnacht een 24-jarige automobilist uit Drachten betrapt op het rijden onder invloed. Hij blies op de alcoholtester een promillage van 1.6. De man kreeg een dagvaarding en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Groningen: man agressief
In een gemeentelijke instelling aan de Eendrachtskade hield de politie woensdagmiddag een 44-jarige Stadjer aan die een andere bezoeker sloeg en bedreigde. De Stadjer maakte trammelant in het gebouw en toen een 37-jarige bezoeker daar wat van zei kreeg hij een schop en werd met een stoel bedreigd. De 44-jarige man kon op de Aweg worden aangehouden en bekende de mishandeling. Met een proces-verbaal op zak werd hij in vrijheid gesteld.

Delfzijl: auto vast in slik
Een 26-jarige inwoner van Appingedam beleefde woensdagavond een onzeker uurtje toen hij met zijn auto vast kwam te zitten in het slik bij het strand langs de Zeebadweg in Delfzijl. Dit gebeurde bij opkomend water. Weliswaar kon hij zijn auto gewoon verlaten, maar het voertuig dreigde onder te spoelen als deze daar zou blijven staan. Derhalve werd een kennis gebeld die na enige tijd erin slaagde met een lang touw achter zijn tractor de auto naar de kant te halen. De betrokken Damster was daar vast komen te zitten toen hij met een vriend het idee opvatte om te sliksurfen. Dat hield in, dat hij zijn vriend achter de auto aan op een skateboard zou voorttrekken. Tijdens deze activiteit reed de bestuurder zelf te veel door het slik, waardoor hij vast kwam te zitten.

Musselkanaal: koikarpers gestolen uit vijver
Bij een inwoner aan de Akkerweg in Musselkanaal zijn woensdagnacht zestien koikarpers uit zijn vijver gestolen. De vissoort is vrij duur. De totale schade is nog niet bekend, maar het gaat om duizenden guldens. De politie stelt een nader onderzoek in.

Loppersum: man aangehouden voor bedreiging ex
Een 29-jarige inwoner van Stedum is woensdagavond aangehouden nadat hij in een winkel in Loppersum zijn 20-jarige ex met een mes had bedreigd. De man was de winkel waar de vrouw werkte binnengelopen en pakte uit de slagerij een mes. Daarmee bedreigde hij de vrouw om onduidelijke reden. De vrouw wist weg te komen waarna de man de winkel weer verliet. Korte tijd later was hij weer in de omgeving van de winkel waarna hij door de politie kon worden aangehouden. Hij is voor nader onderzoek ingesloten.

Midwolde: fietser breekt arm bij ongeval
Een 19-jarige inwoonster van het AZC in Tolbert brak donderdagmiddag een arm toen ze rijdende op haar fiets in botsing kwam met de auto bestuurd door een 47-jarige inwoner van Grouw. Het ongeval gebeurde op de kruising van de Oude Postweg met de oprit naar de A7. De vrouw was kennelijk niet op de hoogte van de verkeerssituatie en reed zo de kruising op. Ze is ter behandeling overgebracht naar het ziekenhuis.

Snelheidscontrole
Bij een snelheidscontrole op de Provincialeweg bij Nieuwolda zijn woensdagmorgen tien bestuurders bekeurd voor het te hard rijden. In totaal werden 119 voertuigen gecontroleerd. Ter plaatse gold een maximumsnelheid van 80 km/u.

Noordhorn: snelle automobilist
Een 26-jarige inwoner van Niezijl moest woensdagavond zijn rijbewijs inleveren, nadat hij op de Friesestraatweg tussen Grijpskerk en Noordhorn was betrapt bij een veel te hoge snelheid. Ter plaatse gold een maximumsnelheid van 80 km/u. Een achter hem rijdende politiepatrouille constateerde dat hij ruim boven 150 km/u reed.

Inlichtingen, afdeling Communicatie, 0900 - 8844