Politiebericht Flevoland: district Noord 10-05-2001 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, Nijland, 0320-266 825

Onder invloed
LELYSTAD Op de afrit Lelystad van de A6 heeft de politie woensdagavond een 44-jarige automobilist uit Lelystad aan de kant gezet, van wie gemeld was dat hij mogelijk onder invloed zou verkeren. Toen een eerste blaastest dezelfde indicatie gaf is de man aangehouden en naar het politiebureau gebracht. Daar blies de verdachte 455 ug/l (1 promille). Na verhoor is de man met een rijverbod van 4 uren heengezonden. Binnenkort ontvangt hij een dagvaarding.

LELYSTAD Een paar uur later zagen agenten op de Stationsdreef een auto rijden, waarvan het de bestuurder niet lukte een rechte lijn aan te houden. De automobilist (34 uit Lelystad) is aangehouden en voor de ademanalyse naar het politiebureau overgebracht. Daar blies hij 575 ug/l. Deze uitslag was hoog genoeg om over te gaan tot het invorderen van het rijbewijs van de man. Vervolgens is hij heengezonden. Er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Geld weggegrist, getuigen gezocht
DRONTEN Een 34-jarige inwoner van Dronten heeft woensdagmiddag bij de politie aangifte gedaan van beroving. De man had rond 12.30 uur bij de ABN-Amrobank aan de Rede geld gepind en liep met dat geld in de hand in de richting van de markt. Plotseling werd hij aangesproken door een jongeman, die hem vervolgens het geld uit de hand griste, in een blauwe Volkswagen Golf sprong en weg reed. De man raakte door de actie gewond aan zijn hand. De politie vraagt een ieder die informatie heeft die kan helpen bij het opsporen van de dader, contact met haar op te nemen: tel.: 0900-8844.

Brandende landbouwvoertuigen
DRONTEN Afgelopen nacht kreeg de politie de melding dat op een erf aan de Rietweg een tractor met aardappelrooimachine in brand stond. Alhoewel de combinatie dicht bij een stal met stieren stond, ontstond er, doordat de wind de andere kant op blies, geen gevaar dat het vuur zou overslaan. De brandweer heeft het vuur geblust; de tractor is volledig uitgebrand en ook de rooimachine zal waarschijnlijk als verloren beschouwd moeten worden. Het vuur is vermoedelijk door kortsluiting ontstaan.