Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 10-05-2001

Politiebericht Utrecht: district Heuvelrug, 10.55 uur
Dronken achter het stuur

MAARSBERGEN Op woensdagochtend omstreeks tien uur werd de politie gemeld dat een bestuurder van een personenauto vermoedelijk dronken zijn auto bestuurde. Onderweg naar de rijksweg 12 waar de man met zijn auto was gezien, kwamen agenten de bedoelde auto in de berm tegen van de Wijkerweg. De bestuurder, een 53-jarige inwoner van Doorn, bleek inderdaad onder invloed te zijn van alcohol.

De verdachte werd aangehouden en aan het bureau, bleek bij de ademanalyse, dat hij 2,6 promille aan alcohol in het lichaam had. Tegen de verdachte werd proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Controles

DOORN/RHENEN/WIJK BIJ DUURSTEDE Door de politie werd op woensdag 9 mei op diverse plaatsen gecontroleerd binnen district Heuvelrug.

In Doorn werd gecontroleerd tussen half twee en drie uur in de middag op de Leersumsestraatweg. Er werden 70 voertuigen gecontroleerd. Drie bestuurders kregen een bekeuring voor het niet dragen van de autogordel en er werd één bestuurder geverbaliseerd voor het voeren van onjuiste verlichting.

In Rhenen werd op de Cuneraweg gecontroleerd op snelheid tussen kwart voor negen en elf uur in de ochtend. Tijdens de controle werden 1902 voertuigen gecontroleerd. Negen bestuurders reden te snel met hun voertuig. De hoogst gemeten snelheid bleek 108 km/h te zijn. Ter plaatse is 80 km/h toegestaan.

In Wijk bij Duurstede werd op de Rijndijk op snelheid gecontroleerd tussen drie en vier uur in de middag. Ter plaatse is 60 km/h toegestaan. Tegen zes bestuurders werd proces-verbaal opgemaakt omdat zij te snel reden. De hoogst gemeten snelheid bleek 90 km/h per uur te zijn.

Sexinrichting ontmanteld

VEENENDAAL - Op woensdagmiddag 9 mei heeft de politie en gemeente een sexinrichting aan de Nieuweweg zonder exploitatievergunning ontmanteld en gesloten. Hierbij werd een 26-jarige Veenendaler aangehouden op verdenking van het exploiteren van een sexinrichting zonder vergunning. In het pand werd een vrouw aangetroffen en kort gehoord door de politie. Zij werd niet aangehouden. Nadat het politieonderzoek was afgerond werd door de gemeente bestuursdwang toegepast. Hierbij werden diverse onderdelen van de inrichting verwijderd en werd het pand afgesloten en verzegeld.

Door de politie werd tijdens controles - op 2 maart en 4 april 2001 - in het pand een sexinrichting in bedrijf geconstateerd zonder dat de 26-jarige verdachte in het bezit was van een vergunning. Beide malen werden in het pand twee vrouwen aangetroffen die hier werkzaam waren. Door de politie werd tot twee maal toe proces-verbaal opgemaakt tegen de verdachte. Op grond van de bevinding dat de sexinrichting nog altijd in bedrijf was, werd tot de ontmanteling besloten in overleg met de gemeente en de Officier van Justitie.

Tevens werd tijdens de actie door de politie een pand gecontroleerd aan de Nieuweweg waarbij eerder dit jaar - 1 februari - bestuursdwang werd toegepast. Dit betrof een pand waarbij een coffeeshop zonder exploitatievergunning in gebruik was. Tijdens de controle op 9 mei bleek de verzegeling verbroken en werd door de gemeente hersteld.

In totaal waren 15 politiemedewerkers betrokken bij de controle, aanhouding en ontmanteling. De 26-jarige verdachte is meegenomen naar het bureau voor nader verhoor.