Politie Amsterdam-Amstelland

Man bijt vinger af
10-5-2001. Gisteravond heeft een 31-jarige man een gedeelte van de vinger van een trambestuurder afgebeten op de Burgemeester De Vlugtlaan. De verdachte werd kort daarop aangehouden in een café in de Burgemeester Fockstraat. Het slachtoffer werd overgebracht naar een ziekenhuis, maar het afgebeten stuk vinger kon niet meer worden aangezet. Aanleiding voor het incident vormde het feit dat de verdachte wilde oversteken op het moment dat de tram eraan kwam. De trambestuurder belde, maar de verdachte stapte niet opzij, waardoor de tram een noodstop moest maken. Vervolgens kon de tram toch passeren. Bij de eerst volgende halte stapte de verdachte in en kwam verhaal halen bij de bestuurder. Dit ontaardde in een vechtpartij waarbij het slachtoffer in zijn vinger werd gebeten. De verdachte zit vast op een politiebureau en wordt vermoedelijk morgen voorgeleid bij de officier van justitie.



Verkeerscontroles De Kwakel
10-5-2001. Gisteren hield de politie in De Kwakel twee verkeerscontroles. In De Kwakel werd gecontroleerd op de Noordzuidroute en de Drechtdijk. Op de Noordzuidroute gingen 16 automobilisten op de bon. Het ging om het niet dragen van de autogordel en het niet kunnen tonen van het rij- en kentekenbewijs. Bij de controle op de Drechtdijk vielen 20 bonnen. Hier ging het om het rijden in strijd met een geslotenverklaring, het niet dragen van de autogordel en een te hoge snelheid.



Bromfietscontrole Uithoorn
10-5-2001. Gistermorgen hield de politie een bromfietscontrole op de Beellaan in Uithoorn. De agenten controleerden 31 bromfietsen en schreven 39 bonnen uit. Het ging daarbij onder meer om een te groot motorvoertuigen, te veel geluidsproductie en het niet op eerste vordering kunnen tonen van een bromfietscertificaat en verzekeringsbewijs. Verder werden een bromfiets en acht uitlaten in beslag genomen. Alle overtreders krijgen binnenkort een acceptgirokaart thuisgestuurd.



Steekpartij Stationsplein
10-5-2001. Bij een steekpartij vannacht op het Stationsplein is een 30-jarige vrouw gewond geraakt. Het slachtoffer is met steekwonden in heup en elleboog overgebracht naar een ziekenhuis. Kort na de steekpartij arresteerde de politie in een woning in Amsterdam-Noord de ex-vriend van het slachtoffer. Hij wordt ervan verdacht de steekwonden te hebben toegebracht. De achtergrond van de steekpartij is niet duidelijk. Zowel de man als de vrouw zijn drugverslaafd.

Mislukte overval
10-5-2001. Een met een vuurwapen gewapende man heeft vannacht geprobeerd een avondzaak in de Rijnstraat te overvallen. De overvaller bedreigde een personeelslid met een vuurwapen en eiste geld. In plaats van geld af te geven gooide het personeelslid een vuilnisbak naar de overvaller. Vervolgens bedreigde het slachtoffer de verdachte met een fles wijn. De overvaller bedacht zich geen moment en vluchtte zonder buit weg in de richting van de Vrijheidslaan. Niemand raakte gewond.