Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 10-05-2001 Persberichten district Maastricht (H.P. 13.40) Donderdag, 10 mei 2001.

Maastricht, inbrekers op de vlucht:
Twee onbekend gebleven jongens hebben donderdagmorgen 10 mei 2001 een inbraak gepleegd in een schoenenwinkel gevestigd aan de Wolfstraat te Maastricht. Zij werden op heterdaad betrapt maar wisten te ontkomen. Een politiepatrouille zag donderdagmorgen omstreeks 05.30 uur twee jongens gehurkt op de grond zitten voor een schoenenwinkel gevestigd aan de Wolfstraat te Maastricht. Bij het naderen van de politieauto zette het tweetal, ieder in een andere richting, het meteen op een lopen. Ze werden ondanks een achtervolging en een zoekactie in de omgeving niet meer achterhaald.
Bij onderzoek bleek dat de glazen toegangsdeur van de schoenenwinkel geheel vernield was. Deze lag geheel versplinterd op de grond. Uit de zaak heeft het tweetal vermoedelijk alleen de kassa weggehaald die zij buiten de zaak op de grond plaatsten. Vermoedelijk was het tweetal bezig met het wegnemen van het weinige kasgeld.

Maastricht, winkeldiefstal:
Een 55 jarige man zonder vast woon- of verblijfplaats heeft woensdagavond 9 mei 2001 in een grootwinkelbedrijf aan de Grote Staat te Maastricht een winkeldiefstal gepleegd waarbij hij werd betrapt. Personeel van het winkelbedrijf zag de man een sportjack met een winkelwaarde van fl. 99,- wegnemen en deze over zijn kleding aantrekken. Wat de man niet in de gaten had was dat op de rug van het sportjack de antidiefstal beveiliging voor iedereen zichtbaar was. Op het moment dat hij de winkel wilde gaan verlaten werd hij ter verantwoording geroepen. Aan het politiebureau werd tegen hem proces-verbaal opgemaakt. Na overleg met de officier van Justitie werd aan hem een dagvaarding uitgereikt en moet hij zich op korte termijn in het kader van snelrecht bij Justitie verantwoorden.

Maastricht, diefstallen uit woning:
Op woensdagavond 9 mei 2001 heeft een inbraak plaatsgevonden in een woning gelegen aan de Bonnefantenstraat te Maastricht. Vermoedelijk heeft de dief de toegang tot de woning verkregen door via de brievenbus de deur open te hengelen. Vanaf de begane grond werden een laptop en een portefeuille met daarin een bankpas en het rijbewijs van de benadeelde ontvreemd. Van de diefstal is inmiddels aangifte gedaan.

In de nacht van dinsdag op woensdag heeft een inbraak plaatsgevonden in een woning aan de Ermerikstraat te Maastricht. Met een boor werd een gat gemaakt in een kozijn waarna een espagnoletsluiting opengeduwd werd en de woning daarna betreden kon worden. De bewoners die van de inbraak niets gemerkt hadden zagen s morgens dat zij het slachtoffer waren geworden van een inbraak. Uit de woning werden diverse goederen weggenomen waaronder een attacheekoffertje waarin onder andere een rij- en kentekenbewijs, bankpasje, paspoort en een portefeuille met enkele tientjes aanwezig waren en veder een fototoestel zonnebrillen en een rugzak. De gedupeerde heeft van de inbraak aangifte gedaan.

Maastricht, schoolgebouw doelwit vandalen:
Vermoedelijk in de avonduren van dinsdag 8 mei 2001 is het schoolgebouw van het Trajectum College gelegen aan de Bemelergrubbe te Maastricht het doelwit geweest van een aantal vandalen. Dinsdagavond rond 22.00 uur werd door een personeelslid als laatste het schoolgebouw verlaten en was het gebouw nog ongeschonden. Kort na middernacht werd de politie over een vernieling geïnformeerd. Bij onderzoek bleken 10 ruiten te zijn ingegooid. Verder werd vernield een hekwerk van de fietsenstalling, het hekwerk om de school, prikkeldraad om de school en werden vijf deursloten volgespoten met purschuim, waardoor de sloten onbuikbaar werden. Op diverse plaatsen op het schoolgebouw en rondom werd tevens graffiti aangebracht. Namens de schooldirectie vis van de vernielingen bij de politie aangifte gedaan.

Maastricht, snelheidscontrole:
Tussen 08.00 en 10.30 uur werd op de Rijskweg te Eijsden een snelheidscontrole gehouden. Van de in totaal 625 gecontroleerde motorvoertuigen bleken 150 bestuurders harder te rijden dan de toegestane snelheid van 50 km per uur. Van de 150 snelheidsovertreders werden er meteen 20 staande gehouden. Zij kregen meteen het proces-verbaal uitgereikt. Een Belgische automobilist uit Tarnaaien werd geflitst met een snelheid van 110 km per uur. Zijn rijbewijs werd meteen na overleg met de Officier van Justitie ingevorderd en zal zich op korte termijn bij Justitie moeten verantwoorden. De andere overtreders krijgen het proces-verbaal thuisgestuurd.