Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 10-05-2001 Persberichten district Heerlen (13.45 u) Donderdag, 10 mei 2001

District Heerlen

Heerlen; ingebroken
Afgelopen woensdag werden enkele inbraken ontdekt. In de nacht van dinsdag op woensdag is ingebroken in een kledingwinkel aan de Oranje Nassaustraat in Heerlen. Inbrekers zijn door vernieling van de etalageruit de winkel binnengedrongen en hebben kleding, schoenen en geld (ongeveer vijfhonderd gulden) gestolen.
Bewoners van een woning aan de Heemskerkstraat ontdekten vanmorgenvroeg omstreeks 04.30 uur plotseling een tweetal inbrekers in de woning. Vermoedelijk omdat die zich ontdekt wisten kozen ze meteen het hazenpad en renden, zonder buit de woning uit. Vanmorgenvroeg werd een inbraak ontdekt in een winkel aan de Akerstraat. Bleek dat de toegangsdeur was ingetrapt. Niet duidelijk is wat er precies is gestolen (dat wordt nog nagekeken).

Heerlen; aanrijding
Afgelopen woensdagavond, omstreeks 18.30 uur vond op de kruising Tichelbeekstraat / Benzenraderweg in Heerlen een aanrijding plaats. Een 51-jarige fietser uit Heerlen botste op de kruising met zijn fiets tegen een auto, bestuurd door een 26-jarige vrouw uit Landgraaf. De fietser kwam bij de aanrijding ten val en raakte gewond. Hij werd met een hoofdwond en een hersenschudding overgebracht naar het Atriumziekenhuis in Heerlen. De politie stelt een onderzoek naar de precieze oorzaak/toedracht van de aanrijding.

Heerlen; onder invloed
Het slingerende rijgedrag (slingerde over beide weggedeelten) en het door het voor haar rode verkeerslicht rijden door een 46-jarige bestuurster van een bromfiets uit Heerlen, trok afgelopen woensdagavond op de Geerstraat in Heerlen de aandacht van de politie. Bij controle op de Valkenburgerweg bleek dat de vrouw onder invloed haar bromfiets bestuurde. Ademanalyse wees uit dat zij ruim 1,5 promille alcohol in haar bloed had. De verdachte kreeg een rijverbod en de politie maakt proces-verbaal tegen haar op.

Brunssum; aanrijding
Afgelopen woensdagavond, omstreeks 21.00 uur vond op de kruising Maastrichterstraat / Trichterweg in Brunssum een aanrijding plaats. Een 30-jarige bestuurster van een auto uit Brunssum botste met haar voertuig tegen een andere auto. De Brunssumse autobestuurster liep als gevolg van de aanrijding nekklachten op en werd per ambulance overgebracht naar het Atriumziekenhuis in Heerlen. Alle overige bij de aanrijding betrokkenen/inzittenden kwamen met de schrik vrij / niet gewond geraakt. Beide autos raakten bij de aanrijding zwaar beschadigd (total-loss). De politie stelt een onderzoek in naar de precieze oorzaak en toedracht van de aanrijding.

Brunssum; inbraak
Afgelopen nacht, woensdag op donderdagnacht omstreeks 04.00 uur is ingebroken in het zwembadcomplex aan de Koutenveld in Brunssum. Inbrekers zijn via de achterzijde het gebouw binnengedrongen en hebben vermoedelijk een deel van de geluidsinstallatie (vermoedelijk een cd-speler) gestolen. Wat en hoeveel er precies is gestolen moet nog worden nagekeken. De politie stelt een onderzoek in.