Persbericht

Een Bos vol Geheimen

In het Natuurmuseum Nijmegen staat een geheimzinnig bos. Kinderen van 4 tot 7 jaar maken in de tentoonstelling Een Bos vol Geheimen een wandeling in een bos en komen onderweg spannende en leuke dingen tegen. In het bos valt van alles te ontdekken en te doen: een boom met geheimzinnige deurtjes, voeldozen, puzzels en een dobbelspel waarmee kinderen zelfs een boom kunnen laten groeien! Een Bos vol Geheimen is in het Natuurmuseum Nijmegen te zien van 12 juli 2001 tot en met 13 januari 2002.

De tentoonstelling begint met een verhaaltje over een oude boswachter die ziek is. Hij vraagt de kinderen om te kijken hoe het met het bos gaat en vooral ook goed voor het bos te zorgen. Bezoekertjes komen het bos binnen door de deur in een stokoude boom. Eenmaal binnen ontdekken kinderen van alles, zoals sporen van dieren. In het groeibomenspel laten ze een boom echt groeien. Wie met een dobbelsteen een zonnetje of een regenwolk gooit, mag de boom een stukje laten groeien. In de 4 jaargetijdenkast raden kinderen welk seizoen het is. Op grote zoekplaten zoeken ze alle verborgen dieren in het bos. In een klein kabouterwinkeltje liggen spulletjes gemaakt van kastanjes, eikels, takjes en bladeren. In de voorleeshoek liggen kussens en kan een sprookje worden voorgelezen. Er is nog veel meer, zoals een electrospel en voeldozen. Spannend is een boomstam met allerlei geheimzinnige deurtjes. Achter de deurtjes leven de bewoners van het bos. Wie goed oplet, komt misschien kabouters of elfjes tegen! Helaas komen kinderen ook dingen tegen die niet in een bos thuis horen, zoals zwerfvuil. Een Bos vol Geheimen is ook voor oudere bezoekers de moeite van het bekijken waard.

Het Natuurmuseum Nijmegen is gevestigd in de Gerard Noodtstraat 121 te Nijmegen, telefoon 024-3297070. Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur en zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Op zaterdag is het museum gesloten. De entree bedraagt 4, - voor volwassenen en 3, - voor kinderen en 65+. MJK is geldig. Meer informatie over het Natuurmuseum Nijmegen op www.natuurmuseum.nl.

Geachte redactie,

Wilt u zo vriendelijk zijn om dit persbericht in uw blad op te nemen? Voor foto s en meer informatie kunt u contact opnemen met het Natuurmuseum Nijmegen, telefoon 024-3297070. Yvonne Bloemena
PR-medewerker

Natuurmuseum Nijmegen
Gerard Noodtstraat 121 - 6511 ST Nijmegen
Tel. 024 - 3297070
Fax. 024 - 3297079
pr@natuurmuseum.nl
www.natuurmuseum.nl