WRQ geeft preview van Verastream B2B Broker voor elektronische marktplaatsen

Nieuwe Verastream B2B broker biedt leveranciers één raamwerk voor alle B2B-connecties

Den Haag, 10 mei 2001 - WRQ heeft tijdens de Gartner Spring Symposium/ITxpo in Denver (VS) een preview gegeven van Verastream B2B Broker. Dit product is een oplossing voor organisaties die hun huidige bedrijfssystemen willen integreren met nieuwe e-business applicaties en elektronische marktplaatsen.

Organisaties zien zich bij het creëren van koppelingen tussen bestaande systemen en nieuwe business-to-business (B2B)-oplossingen gesteld voor het probleem dat grote klanten veelal ondersteuning van meerdere business-to-business (B2B) -protocollen en -formaten eisen. Tegelijkertijd zorgen de diverse behoeften van kleinere klanten vaak voor een afname van de efficiency. Verastream B2B Broker is de eerste oplossing die in staat is om alle B2B-activiteiten te integreren met bestaande enterprise-applicaties. Hiermee kunnen leveranciers tegemoet komen aan de behoeften van hun grootste klanten aan online-handelssystemen. Tegelijkertijd verhoogt de oplossing ook de efficiency door de rest van het handelsnetwerk 24x7 beschikbaarheid te bieden.

Verastream B2B Broker is een flexibel raamwerk dat er voor zorgt dat complexe integratietrajecten slechts één maal doorlopen hoeven te worden. Het is gebaseerd op herbruikbare componenten die organisaties in gebruik kunnen nemen op het moment dat klanten en nieuwe zakelijke behoeften daarom vragen.

Verastream B2B is gebaseerd op de Verastream Integration Broker-backbone en biedt onder andere:


* Adapters voor populaire B2B-platforms, zoals Commerce One. Deze adapters zorgen voor de verbinding met de platforms en voor het uitwisselen van XML-gebaseerde berichten voor transacties zoals inkoopopdrachten, facturen, leveringsmeldingen en voorraad- en orderstatusverzoeken;
* Een generieke B2B-adapter die connectiviteit ondersteunt via HTTP, HTTP/S en FTP;
* Een EDI-adapter die binnenkomende XML-transacties vertaalt naar EDI en uitgaande EDI-documenten omzet naar XML;
* Business Process Automation voor het afhandelen van langlopende transacties;
* Het auditen en loggen van alle transacties.

De WRQ Verastream-familie van oplossingen voor enterprise-integratie integreert heterogene enterprisesystemen met elkaar en met het web. Daardoor verkrijgt een organisatie de benodigde flexibiliteit en snelheid voor enterprise-integratie en B2B-initiatieven. Verastream voorziet in de kritische behoefte aan een naadloze uitwisseling van informatie tussen host-, ERP-, CRM- en databasesystemen. Met behulp van Verastream kunnen gegevens die via front-end applicaties worden ingevoerd, door worden gegeven aan diverse back-end systemen. Omgekeerd zijn gegevens uit verschillende back-end systemen via front-end applicaties benaderbaar. Dit levert een aanzienlijke besparing op in de beheer- en het onderhoudskosten, beschermt ICT-investeringen en zorgt voor betere dienstverlening. Bestaande uit een krachtig integratiesysteem, database-adapters en andere connectors, controleert Verastream Integration Broker de bi-directionele informatiestroom tussen heterogene systemen.

"Nu B2B-integratie steeds meer een vereiste wordt voor zakendoen, is het belangrijk dat ondernemingen geen losstaande 'automatiseringseilanden' binnen hun organisatie creëren," zegt Shaun Wolfe, chief operating officer van WRQ. "De nieuwe Verastream B2B Broker voorziet in een oplossing om interne toepassingen uit te breiden naar partners en alle bedrijfsactiviteiten te bundelen tot één, gemakkelijk te beheren raamwerk. Dit product biedt onze klanten een flexibele, gemakkelijk te implementeren en rendabele oplossing voor e-business."

Uit een recent onderzoek van onderzoeksbureau AMR Research onder ruim 1400 respondenten blijkt dat er in 2004 ruim $5,7 miljard zal worden uitgegeven aan B2B e-commerce. Verastream B2B Broker wordt specifiek ontwikkeld om op deze markt in te spelen.

Beschikbaarheid
Verastream B2B Broker zal dit najaar beschikbaar komen. Meer informatie zal later dit jaar te vinden zijn op www.wrq.com/verastream/.

Over WRQ
WRQ INC. stelt zich ten doel klanten door middel van innovatieve technologie te helpen met het oplossen van de moeilijkste vraagstukken op het gebied van toegang tot informatie en integratie van bedrijfsprocessen. De Reflection emulatiesoftware en Verastream integratie-technologie helpt klanten hun bedrijfsvoering af te stemmen op de volgende economie. De oplossingen van WRQ ondervinden brede erkenning vanwege de hoge kwaliteit, de uitgebreide functionaliteit en de uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding Met deze oplossingen werken wereldwijd circa 8 miljoen personen. Van alle Fortune 500-bedrijven behoort meer dan de helft tot de klantenkring. WRQ bestaat inmiddels twintig jaar, heeft vestigingen over de hele wereld en distribueert haar producten in meer dan vijftig landen via een wereldwijd distributienetwerk. Het hoofdkantoor staat in Seattle, de Verenigde Staten. Het Europese hoofdkantoor is sinds 1989 gevestigd in Den Haag. Sinds februari 2000 beschikt WRQ ook over een tweede Nederlandse vestiging in Bilthoven.

Voor meer informatie
WRQ, Vanessa Bakker, tel. + 31 (0)70 - 375 11 00 of email vanessab@eu.wrq.com of Monogram Communication Strategies (MCS) B.V., Robert de Moll, tel. + 31 (0)23 - 562 82 08 of email robertdm@monogram.nl. WRQ is te bereiken op het Web: http://www.wrq.com

NOOT: WRQ en de producten van WRQ zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van WRQ. Alle andere in dit bericht genoemde handelsmerken, product- en bedrijfsnamen zijn uitsluitend ter identificatie gebruikt en zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectieve houders.