Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Van donderdagmiddag 10.05.2001
15:33 donderdag 10 mei 2001

Bert Peters, 0592 361294 of 0653 23 80 59
Dirk Neef verzorgt tot maandagmorgen 08.00 uur de persvoorlichting

Emmen, auto-inbraken
Werd in de afgelopen nacht in de wijk de Rietlanden een aantal autos opengebroken. Aan het Vinkenveld werd een auto opengebroken (radio weggenomen) en een poging daartoe gedaan. Aan de Pimpelmees werd een bedrijfsauto opengebroken en de radio weggenomen alsmede een handfrees.
Aan de Huismus werden twee autos opengebroken en de radio weggenomen alsmede een aantal cds.
Aan het Mezenveld werd een auto opengebroken waarna de radio en cds werden weggenomen. In alle gevallen werd een ruit vernield.

Westerbork, woninginbraak
Werd afgelopen nacht ingebroken in een woning aan de Wilhelminastraat. Er werd een tv en een video weggenomen alsmede de Saab coupé die op de oprit stond geparkeerd. Via de gaatjesboormethode kon men binnenkomen. Schadebedrag niet bekend. De 50-jarige bewoner deed aangifte.

Assen, inbraak in garage
Werd in het afgelopen weekend ingebroken in een garagebedrijf aan de Industrieweg. Via een gat in het dak kon men binnenkomen waarna de kluis gekraakt werd. Er werd een groot geldbedrag weggenomen (niet bekend hoeveel). Gisteren werd aangifte gedaan van deze inbraak door de directeur van het bedrijf.

Mantinge, brand
Brak vanmiddag brand uit in een schuur aan de Wijsterseweg. Een bedrijf gebruikte de schuur als opslagruimte voor kantoorbenodigdheden, voornamelijk papier. De inhoud van de schuur is grotendeels verbrand, de brandweer wist te schuur te redden. Kortsluiting is vermoedelijk de oorzaak.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe