Gemeente Weert

10 mei 2001
PEACE RUN INTERNATIONAL DOET WEERT AAN

De Peace Run International, een internationaal hardloopevenement waarbij vredefakkels door een internationale ploeg hardlopers van hand tot hand en van land tot land worden gedragen, verbindt tussen 1 maart 2001 en 1 november 2001 alle landen en hoofdsteden van Europa symbolisch met elkaar. Op zondag 13 mei a.s. wordt Weert aangedaan. De Weerter Sportraad, de Atletiek Vereniging Weert en de gemeente Weert zullen de lopers op die zondag ontvangen op hun tussenstop van Maastricht naar Eindhoven.

De Peace Run heeft tot doel op actieve wijze de samenwerking en daarmee de vrede tussen mensen en volken te bevorderen. De Peace Run dient geen enkel commercieel, politiek of religeus doel. Deze wereldomvattende vredesloop wordt om de twee jaar georganiseerd, in 1999 waren honderduizenden mensen direct of indirect bij de Peace Run betrokken.

Programma
Het programma van zondag 13 mei a.s. ziet er als volgt uit: De lopers van het internationale Peace Runs team worden om ca. 14.00 uur opgewacht op de Maaseikerweg bij de kruising met de Ringbaan-Zuid in Weert door Atletiekvereniging Weert. De atleten van AV Weert begeleiden de lopers van Peace Runs international naar het atletiekcomplex gelegen op sportpark Leuken. Daar wordt de Peace Run International verwelkomd door een afgevaardigde van de Weerter Sportraad. Tijdens een kleine ceremonie wordt door de gemeente Weert een vredesboodschap van het gemeentebestuur overgebracht en maken de jongste atleten van AV Weert een ereronde met de fakkel. De jeugd vormt tijdens deze wereldomvattende vredesloop een belangrijke schakel in het geheel. Zij zijn immers degenen die in de toekomst verantwoordelijk zijn voor de vrede. Aansluitend aan de ceremonie wordt de lopers van Peace Run international een picknick aangeboden, waarna de reis weer verder gaat richting Eindhoven. De lopers van Peace Run International worden dan weer door de atleten van AV Weert begeleid naar de gemeentegrens van Weert. Geinteresseerden zijn vanaf 14.30 uur van harte welkom op het atletiekcomplex gelegen op sportpark Leuken.