PERSBERICHT

UTRECHT, 10 mei 2001.

MYSOLAR.COM BIEDT OVERZICHT VAN ZONNE-ENERGIESYSTEMEN

website om meest geschikte systeem te vinden nu ook in Nederland

Vanaf vandaag kunnen ook Nederlandse consumenten die geïnteresseerd zijn in de aanschaf van een zonne-energiesysteem de beste oplossing vinden en bestellen via de Internet site http://www.MySolar.com. Bezoekers van deze onafhankelijke product- en prijsvergelijker kunnen een op maat gesneden zonne-energiepakket uitzoeken en verschillende producten met elkaar vergelijken.

Hiermee wordt een overzicht geboden van in Nederland beschikbare zonne-energie systemen, die door forse subsidies van de overheid sinds 1 januari 2001 extra aantrekkelijk zijn gemaakt.

Naast allerlei algemene informatie over zonne-energie, worden bezoekers met behulp van een 'Wizard' waarin de woonplaats en het type en de oriëntatie van het dak kunnen worden aangegeven, geleid naar het beste zonne-energiesysteem voor hun situatie. Naast in Nederland verkrijgbare producten is ook informatie opgenomen over zonnestroomproducten (fotovoltaïsche energie) van leveranciers in Duitsland, Spanje en Engeland.

Mysolar was al beschikbaar in het Engels, Duits en Spaans. Meer talen zullen worden toegevoegd. Elke leverancier ter wereld kan zijn productgegevens laten opnemen in MySolar.com, waardoor zijn bereik enorm wordt vergroot en zijn marketingkosten dalen.

MySolar.com wil een mondiale marktplaats worden voor potentiële klanten en aanbieders van zonne-energiesystemen. De verkopen van zonne-energiesystemen voor huishoudens, zowel zonneboilers (om tapwater te verwarmen) als zonnestroomsystemen (productie van elektriciteit) zijn de laatste jaren wereldwijd sterk gestegen. Om deze verkopen verder te stimuleren en een goed overzicht te bieden van het aanbod van zonne-energie, is MySolar.com opgestart. Hiermee wordt verwacht dat meer mensen zonne-energie zullen gebruiken, waarmee zij, net als met groene stroom van het energiebedrijf, een bijdrage kunnen leveren aan de reductie van de uitstoot van broeikasgassen, veroorzaakt door het gebruik van koolwaterstoffen.

MySolar.com is een product van Ecofys (www.Ecofys.nl), een Europees bedrijf met de missie "een duurzame energievoorziening voor iedereen".

Voor de redactie:
Voor meer informatie over MySolar.com kunt u contact opnemen met Arjan Visser, tel. +31 30 2808 471, e-mail A.Visser@MySolar.com

MySolar.com
P.O. Box 8408
NL-3503 RK UTRE
The Netherlands
tel +31 (0)30 2808 471
fax +31 (0)30 2808 301
A.Visser@MySolar.com
Web site: http://www.MySolar.com MySolar.com