Gemeente Oosterhout

Besluitenlijst

Vergadering college van b. en w. 8 mei 2001

Raad gevraagd perceel grond te verkopen aan Vollebregt Vleeswaren

Burgemeester en wethouders vragen de gemeenteraad een perceel van 7.757 m² op bedrijventerrein Everdenberg te verkopen aan Vollebregt Vleeswaren. De onderneming is nu nog gevestigd in Zoetermeer, van waaruit het op zoek was naar een nieuwe vestigingslocatie in Zuid-Nederland.

Vollebregt is gespecialiseerd in de productie van vleeswaren, met de nadruk op filet amircain. Het bedrijf bereidt dat volgens een uniek procédé, waarbij conserveringsmiddelen overbodig zijn, terwijl de houdbaarheid optimaal is. De activiteiten van Vollebregt passen goed binnen de (food-)bestemming van het middenterrein op Everdenberg.

Het bedrijf wil gefaseerd gaan bouwen: de eerste fase gaat werkgelegenheid bieden aan vijftien tot twintig personen. Het bedrijf verwacht uit te groeien naar 25 medewerkers. Daarmee voldoet de onderneming ruimschoots aan de normen die op Everdenberg aan werkgelegenheid worden gesteld. Vollebregt streeft naar ingebruikneming van de nieuwe vestiging in 2002.

Vollebregt betaalt voor de grond een prijs van 155 per m². De totale opbrengst bedraagt 1.202.335 ( 545.595).

College besluit slotpark "om niet" in gebruik te geven aan Parkfeest

Het college van b. en w. is akkoord met het "om niet" in gebruik geven van het slotpark aan de Stichting Parkfeest voor de organisatie van het Parkfeest op 8, 9 en 10 juni. Daartoe zullen gemeente en stichting een gebruiksovereenkomst tekenen. In de vergunning staan de voorwaarden opgesomd waaronder de stichting het park mag gebruiken.

Verder heeft de vergunning voor het houden van het Parkfeest gedurende twee weken ter inzage gelegen. In die periode zijn geen bezwaren ingediend. Ook politie en brandweer kunnen instemmen met de in de vergunning opgenomen condities. Daarop heeft de burgemeester besloten aan de stichting de vergunning te verlenen.

Tennisclub De Warande krijgt tegemoetkoming voor brandschade

Burgemeester en wethouders hebben besloten de Oosterhoutse tennisvereniging OTC De Warande een bijdrage van 25.000 te verstrekken in de tegemoetkoming van de schade die is ontstaan door de brand, in november 2000, aan het tennispaviljoen. Dit bedrag zal ten laste worden gebracht van het calamiteitenfonds.

De gemeente is bereid bij te dragen omdat de kosten zo hoog zijn als gevolg van ontwikkelingen buiten de verantwoordelijkheid van de vereniging. Omdat er bij de brand asbest is vrijgekomen, zijn extra saneringskosten gemaakt. Daarnaast is OTC De Warande in de problemen gekomen omdat de inventaris van het paviljoen alleen tegen dagwaarde verzekerd is. Weliswaar keert de verzekering dus een bedrag uit, maar een groot deel daarvan is OTC De Warande kwijt aan het vervangen van de verbrande beregenings- en ontijzeringsinstallatie.

College wil onderhandelen over hoogte lening BNG

Het college heeft besloten te geven te gaan onderhandelen over de rente over een lening die de gemeente gesloten heeft met de Bank Nederlandse Gemeente. Het gaat om een annuïtaire geldlening tot een oorspronkelijk bedrag van 7,4 miljoen

( 3,36 miljoen), een looptijd van vijftig jaar en een rentepercentage van 9,33. Op 1 maar 2002 zal het percentage opnieuw, en hoogstwaarschijnlijk aanzienlijk lager, worden vastgesteld.

De gemeente heeft de lening afgesloten ten behoeve van woningbouw, waarbij de gemeente het bedrag heeft "doorgeleend" aan de Woningbouwstichting. Ook het percentage dat de WBSO hiervoor betaalt, zal worden aangepast.

Er is nu sprake van onderhandelingsruimte omdat de bank ermee instemt nu al bindende afspraken over het rentepercentage te maken.

College stelt agenda voor overleg met Dorst vast

Burgemeester en wethouders hebben de agenda vastgesteld voor de bestuurlijke ontmoeting met de bewoners van het kerkdorp Dorst. Deze ontmoeting zal plaatsvinden op donderdag 17 mei in café Dorpszicht (aanvang 20.00 uur). De agenda bevat onder meer de volgende onderwerpen:

* klachten/meldingen rond inrichting openbare ruimte;
* ontwikkelingen spoorlijn Dorst;

* verkeersaangelegenheden;

* algemene onderwerpen.

B. en w. besluiten erfpacht perceel om te zetten in verkoop

Burgemeester en wethouders hebben besloten een terrein dat ELD Peterson sinds 1993 op Weststad II in erfpacht heeft, aan dat bedrijf te verkopen. Hiermee is een bedrag gemoeid van 809.381. Het terrein heeft een oppervlak van 10.350 m². De grondprijs is gerelateerd op de oorspronkelijke grondwaarde van 60 per m².

Oosterhout, 10 mei 2001