PERSBERICHT / UITNODIGING

Donderdag 10 mei 2001
20:00-22:00 uur
Adventskerk, Camphuysenstraat 4, Eindhoven

Eindhoven, 19 april 2001. - Schrijfster/journaliste Anja Meulenbelt zal op donderdag 10 mei in Eindhoven komen vertellen over haar ontmoetingen met mensen in conflictgebieden, met name in de Gazastrook. Zij komt naar Eindhoven op uitnodiging van de Stuurgroep Politiek Avondgebed, in het kader van een serie thema-avonden over Mensenrechten.

Mensenrechten in conflictgebieden

Anja Meulenbelt reist al jarenlang de wereld rond, als schrijfster en als journaliste. Minder bekend is haar werk als trainster en docente bij traumaverwerking en vrouwenhulpverlening. Dit werk brengt haar geregeld in gebieden als Servie, Zuid-Afrika, Albanie en Palestina, waar ze mensen ontmoet die onder bijna onmogelijke omstandigheden een nieuw leven proberen op te bouwen.
Anja Meulenbelt is een van de oprichters van stichting Kifaia, ter ondersteuning van gehandicapten in de Gazastrook. In het afgelopen half jaar reisde ze drie keer naar Gaza om mee te helpen aan een nieuw project: hulp aan de nieuwe gehandicapten van de tweede intifada. Vanuit deze betrokkenheid maakt ze van dichtbij mee waartoe schending van mensenrechten kan leiden. Zij keerde recent weer terug in Nederland na een verblijf in Gaza.

Op 10 mei zal zij vertellen over haar ontmoetingen met mensen die overleven in geweld.

De thema-avond Mensenrechten in conflictgebieden vormt de afsluiting van een serie avonden over mensenrechten. De thema's tijdens de voorgaande bijeenkomsten waren:


- zijn mensenrechten een fundament of behoeven ze een fundament?
- mensenrechten en religie

- mensenrechten en economie

- mensenrechten en politiek

Op 10 mei wordt de aandacht gericht op een concrete situatie, waarin slachtoffers van schending van mensenrechten centraal staan.

Gezien de verwachte grote belangstelling, vindt dit bijzondere 'politieke avondgebed' plaats in de Adventskerk, Camphuysenstraat 4 (hoek Boutenslaan/Gestelsestraat) in Eindhoven. De zaal is open vanaf 19:30 uur. De Adventskerk is bereikbaar met bus 3 (richting St. Joseph- ziekenhuis, uitstappen halte Camphuysenstraat).

De bijeenkomst duurt van 20:00 tot 22:00 uur. De avond zal worden omlijst met muziek, korte momenten van bezinning en poezie.

De toegang is gratis. Van de bezoekers wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd voor Stichting Kifaia, die in 1999 mede door Anja Meulenbelt werd opgericht.

Meer informatie over deze thema-avond bij de Stuurgroep Politiek Avondgebed, p/a Zusters van Schijndel, 040-2525609. Of bij Marta Resink (Omslag), 040-2910295.

Noten voor de redactie:


- Voor een interview met Anja Meulenbelt kunt u contact opnemen met stichting Kifaia in Amsterdam, 020-6239932.


- Meer informatie over Stichting Kifaia op www.xs4all.nl/~kifaia

- Stuurgroep Politiek Avondgebed, 040-2525609.

* Zondag 20 mei Utopia ! Zie http://www.ddh.nl/duurzaam/utopia ! Omslag - Werkplaats voor Duurzame Ontwikkeling - omslag@omslag.nl Postbus 81 - 5600 AB Eindhoven - Tel. 040-2910295
Please send us only messages in plain ASCII. No attachments. Thanks!