Geachte mevrouw, mijnheer,
Gaarne uw aandacht voor het volgende:

VAN NELLE ROTTERDAM NET OP TIJD KLAAR VOOR KUNSTBEURS.

Met man en macht wordt er dag en nacht gewerkt om het 1e grote publieks- evenement, KUNSTBEURS de KAR, in de Van Nelle Ontwerpfabriek te kun- nen ontvangen. J.l. vrijdag is zelfs de grote toegangsdeur even verwijderd om een kunstwerk van Nederlands grootste brouwerij toegang te verlenen.

In de Tabaksfabriek, zo'n 5.000 m², brengen 42 galeries uit Europa werk van Internationaal gerenommeerde kunstenaars. Niet alleen schilderijen maar ook sieraden, glaswerk, beelden, film, mobiles, mozaïeken, etc. geschikt voor een brede doelgroep. De beurs is dan ook ruim opgezet met brede paden, rust- banken en groenpleinen. De catering is in handen van "Rijke Kost", bekend om hun ervaring met culturele evenementen, en zo geplaatst dat de bezoeker zicht heeft op het unieke Van Nelle Complex.

O.a. brengt Nexus de wereldberoemde Nederlandse kunstenaar Fre Ilggen wiens "MOBILES" over de hele wereld grote bekendheid genieten. Er wordt o.a. een mobile van 3,5 meter hoog gepresenteerd. Oprandi uit Italië komt met opmerkelijk werk van Fathi Hassan. Jurriaan van Hall, Peter Klashorst en Leo Spindelaar zullen op de beurs gezamenlijk een kunstwerk creëren. De keerder Kunstkamer presenteert samen met Galerie Mas de Spaanse kunstenaars: Joseph Bofill en Alex Solèr. Beiden genieten wereldfaam. Commercieel werk van Zadkine gebracht door een Rotterdamse Galerie. Werk van de Amerikaan Robert Silvers, zijn "Photomosaics" zijn eindelijk te koop en te zien in Nederland. Panemarenko en Kees van Dongen, een wereld van verschil maar beide aanwezig.

Het Rotterdamse Fonds voor de Film presenteert 4 Artfilms over Rotterdam die tijdens de beurs in een speciale filmzaal vertoond zullen worden.
1. "Het wordt toch niks..." van Stella van Voorst van Beest. 2. "Best Foot forwards" van Karel Doing. 3. "Rotterdam, een ongemakkelijk sprookje" van Lydia Schouten en Gina Kranendorp. 4. "Toch" van Willem van de Sande Bakhuyzen.

Studentes bouwkunde, uit Delft, zullen op speciaal verzoek rondleidingen geven op het Van Nelle Complex ontworpen door Brinkman en Van der Vlugt.

DEELNEMENDE GALERIES:
Galerie De Ploegh, Ans Markus, Gallery Donkersloot, Rijbroeck Art Agency Holland, De Keerder Kunstkamer, Oprandi, De Galerie, M & A Contemporary, Nexus Moderne Kunst, Soho Gallery, Galerie Blom, Kunsthandel De Kool, Immaginaria Arti Visive, Galerie Marijke Raaijmakers, Galerie Yantar, Meent Art Gallery, Kunsthandel van Wees, Galerie Mas, Art Above All Galerie, Arts Place, Arthur Bernard Studio, Visions At Home - Global Art, Kamminga Kunst, Atelier aan Zee, DZD Art, ArtXtra, Galerie Maas, Galerie Zonneschande, In de ban van de ring, Kunstgalerie Kop van Zuid, OXO, RFF, VIP's, Galerie Honingen, Goya Oda, Kunsthandel Meijer, Kunsthandel Le Chevalet, Greef & de Greef, Galerie Poseidon, Van Bellen Art en Aleksandrowicz Collectie.

De KAR / KUNSTBEURS 10 - 13 MEI VAN NELLEFABRIEK TE ROTTERDAM. Ring, afslag 13, Overschie (Kleinpolderplein). ANWB doet de rest. Open: do. - vrij. 13 - 22 uur / za. - zo. 11 - 18 uur. Info: 070-361.49.59 Toegangsprijs fl. 15,- CJP/65+ PAS fl. 10,-. Gratis parkeren.

Openbaar vervoer bus 38 of 42 Rotterdam C.S. richting Schiedam.