PERSBERICHT

Klassieke thema's bij Noodfaculteit Letteren

De geschiedenis van de ironie en de ironie van de geschiedschrijving zijn thema's van de voorlaatste collegeavond van de Noodfaculteit Letteren Rotterdam. Deze avond wordt gehouden op donderdag 10 mei in de Waalse Kerk aan de Schiedamse Vest, aanvang acht uur.

Het eerste college wordt gegeven door drs. Kees de Graaf en heeft als titel "Ironie als veelkoppig monster". Daarna spreekt prof. dr. Henk Versnel over: "Herodotus over god, lot en mens. Of: hoe Herodotus niet gelezen zou moeten worden".

Groot slotdebat

Het eerste semester van de 'illegale' Rotterdamse letterenfaculteit wordt afgesloten op donderdagavond 31 mei in het Bibliotheektheater met een groot slotdebat over de vraag hoe de ideale letterenfaculteit voor de Maasstad eruit moet zien. Deze avond wordt georganiseerd in samenwerking met het literair café BlaUW. De aanvang is om acht uur, de toegangsprijs bedraagt een tientje.

Het slotdebat begint met korte inleidingen over de ideale letterenfaculteit door Jana Beranová, Jules Deelder, Saïd El Haji, Feico Houweling en Paul Middellijn. Daarna volgt een paneldebat met Prof. dr. Ton Bevers (EUR), Prof. dr. Wiep van Bunge (EUR), Prof. dr. Francisca de Jong (TU Twente), Mr. Manuel Kneepkens (raadslid), Els Kuijper (wethouder van onderwijs) en Hans Peters (BGN). De avond wordt geopend door Cor de Back. Lodewijk Ouwens leidt het paneldebat.

Tweede semester

In september begint het tweede semester met colleges van de Noodfaculteit. Deze worden gehouden op de donderdagen 13 en 20 september, 11 oktober, 1 en 22 november, 6 december, steeds om 20.00 uur in het Bibliotheektheater.

EINDE PERSBERICHT

Dit is een mededeling van:
Noodfaculteit Letteren Rotterdam
p/a Feico Houweling
Ganzekruid 7
3068 RK ROTTERDAM
Tel. huis (010) 456 7682
Tel. werk (010) 417 5831
feico@xs4all.nl
website: http://www.xs4all.nl/~feico/noodfaculteit