BDO Accountants & Adviseurs


Omzet BDO Accountants & Adviseurs groeit met bijna 15%


10 mei 2001, BDO Accountants & Adviseurs kan terugblikken op een goed jaar 2000. De omzet steeg met bijna 15% ten opzichte van het boekjaar 1999 naar fl 350 miljoen. Het grootste deel van die omzet is gegenereerd door de accountantsdiscipline. De 'overige dienstverlening' vertoonde met een omzetstijging van ruim 23% de grootste groei. Het betreft vooral de bedrijfsjuridische dienstverlening en de Human Resource Management advisering. Bovendien nam het aantal medewerkers - ondanks een zeer lastige arbeidsmarkt met een beperkt aanbod en veel keuzemogelijkheden voor kandidaten - toe met ruim 12% tot 2141.

'BDO Accountants & Adviseurs heeft de ambitie om dé Nederlandse accountants- en adviesorganisatie voor het middensegment van het Nederlandse bedrijfsleven te zijn', zegt bestuursvoorzitter Ton Rutgrink. 'Kijkend naar de resultaten kunnen we vaststellen dat we er gedurende het afgelopen jaar in zijn geslaagd. Onze nieuwe strategie, die het afgelopen jaar is ontwikkeld, is bedoeld om deze punten gericht verder uit te bouwen.'

Het jaar 2000 was daarnaast gericht op verdere integratie van de twee voormalige organisaties BDO CampsObers en Walgemoed Accountants & Adviseurs. De nieuwe naam BDO Accountants & Adviseurs, die de naam BDO Walgemoed CampsObers vervangt, is vervat in een campagne die vorig jaar van start is gegaan en heeft geleid tot hogere naamsbekendheid.

BDO Accountants & Adviseurs is een vooraanstaand lid van de internationale organisatie BDO International. Deze status werd in september 2000 geaccentueerd door de benoeming van de Nederlandse bestuursvoorzitter Ton Rutgrink tot chairman van de BDO International Policy Board. Deze hechte internationale samenwerking biedt BDO Accountants & Adviseurs de mogelijkheid haar cliënten ook over de landsgrenzen hoogwaardige expertise aan te bieden. De omzet van BDO International nam in 2000 met ruim 14% toe naar ruim US$ 2 miljard.

BDO Accountants & Adviseurs
BDO Accountants & Adviseurs biedt vanuit 40 vestigingen met ruim 2000 vennoten en medewerk(st)ers in Nederland een compleet pakket op het gebied van accountancy, belastingadvies en consultancy. Internationaal maakt BDO Accountants & Adviseurs deel uit van het mondiale netwerk BDO International. Het netwerk omvat circa 500 kantoren in 95 landen met ruim 20.000 medewerkers.