De Drie Electronics

PERSBERICHT

Ede, 10 mei 2001

De Drie Electronics noteert onder nieuwe naam Exendis

De Drie Electronics Beheer N.V. (De Drie Electronics) heeft na de fusie met Industrie Automation Energiesysteme GmbH & Co (iaE) haar naam veranderd in Exendis N.V. (Exendis). De naam Exendis staat voor exchange energy & distribution en draagt tevens de ambitie uit tot excelleren en het verleggen van grenzen van de organisatie en haar medewerkers. Met ingang van 11 mei zal het aandeel ook aan Euronext Amsterdam noteren onder de naam Exendis.

Tijdens de buitengewone aandeelhoudersvergadering van 6 april 2001 is goedkeuring verleend voor een statutenwijziging, die per 20 april van kracht gegaan is. Behalve de naamswijziging in Exendis behelst de statutenwijziging onder meer dat de nominale waarde van het gewone aandeel van de vennootschap is gewijzigd van NLG 0,50 in EUR 0,25, waarbij de ontbrekende fractie ten laste van de agioreserve geboekt wordt en de invoering van Global Shares. Deze veranderingen gaan per 11 mei 2001 van kracht.

/ / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / /

Profiel Exendis
Exendis is ontstaan uit de fusie tussen De Drie Electronics, opgericht in 1939, en het in 1969 opgerichte IaE (industrie automation Energiesysteme). Exendis is genoteerd aan de Euronext Amsterdam. De strategie van Exendis is gericht op het realiseren van marktleiderschap op het gebied van energieconversie op enkele zorvuldig gekozen nichemarkten. Exendis geniet wereldwijd een uitstekende reputatie op het gebied van energieconversie en meet- en regeltechniek. Ruim driehonderd hooggekwalificeerde medewerkers richten zich dagelijks op de ontwikkeling, productie, verkoop en after sales van klantspecifieke oplossingen vanuit locaties in Nederland, Duitsland, Spanje, Zwitserland, Hongarije en China. De kracht van Exendis schuilt in haar innovatieve vermogen. In nauwe samenwerking met opdrachtgevers worden nieuwe powerful solutions ontwikkeld; concepten voor het oplossen van applicatievraagstukken. Deze concepten worden vertaald in concrete producten, waarin elektrotechniek, elektronica, mechanische constructies en software zijn geïntegreerd. Op het gebied van energieconversie is Exendis actief op de markten Mobiliteit, Infrastructuur, Defensie, Marine en Industrie.

Voor verdere informatie:

Exendis N.V.
De heer ir. B.M.A. Jankovich
Telefoon: +31 (0)318 676 111