Tridion en Software AG sluiten samenwerkingsovereenkomst

Bedrijven brengen gezamenlijk 'XML-based content management'-oplossing op de markt.

Amsterdam/Darmstadt, 10 mei 2001 - Software AG en Tridion hebben vandaag een samenwerkingsovereenkomst gesloten. In het kader van deze overeenkomst - uitvloeisel van de nauwe samenwerking tussen beide bedrijven - zal Tridion het Software AG-product Tamino XML Database integreren in haar contentmanagement-oplossing DialogServer. De geïntegreerde oplossing zal door beide partijen gezamenlijk op de markt worden gebracht.

Meta Group voorspelt in een recent onderzoeksrapport dat in 2003 meer dan 95 procent van de 2000 grootste bedrijven ter wereld XML gebruikt voor het beheer van content. Met name voor deze markt is de nieuwe oplossing bedoeld. Andreas Zeitler, lid van de Raad van Bestuur van Software AG en verantwoordelijk voor verkoop, marketing en services, is zeer te spreken over de samenwerking: "Wij verwachten dat de samenwerking met Tridion beide partijen veel voordeel zal opleveren. De planning voorziet niet alleen in gezamenlijke marketing van de geïntegreerde oplossing, maar ook in uitbreiding van ons ISV-partnerprogramma met Tridion DialogServer."

Jouk Pleiter, President van Tridion, voegt daaraan toe: "Software AG is precies de juiste partner om proactief in te spelen op de ontwikkelingen in de contentmanagement-markt. Behalve integratie van Tamino XML Database in DialogServer hebben wij ook het voornemen andere XML ontwikkelings- en integratie-instrumenten van Software AG te incorperen om een compleet XML platform voor onze klanten en partners te verschaffen. Door de kennis en ervaring met het implementeren van XML van Tridion en Software AG, gekoppeld aan de integratie van onze producten verzekerd gebruikers een snelle implementatie van hun e-business-strategie en, wat minstens even belangrijk is, van een korte time-to-market van on line projecten."

Dankzij Tridion DialogServer kunnen bedrijven op efficiënte wijze webcontent publiceren, actualiseren en beheren. DialogServer is een tool waarmee strategische content snel, kosteneffectief en op uniforme wijze kan worden uitgewisseld tussen vele verschillende meertalige websites en systemen binnen de gestelde tijd en budgetten. Door de gestandaardiseerde, op componenten gebaseerde XML-architectuur kan Tridion DialogServer probleemloos worden geïntegreerd met de meest uiteenlopende softwareapplicaties. End-to-end e-business-oplossingen kunnen hierdoor snel worden gerealiseerd.

Het Tamino XML-platform behelst een reeks XML-producten voor de ontwikkeling en integratie van applicaties en voor de opslag en verwerking van gegevens. De 'backbone' van het platform wordt gevormd door de Tamino XML Database, het enige 'native' XML DBMS dat momenteel verkrijgbaar is. Gegevens in XML-formaat kunnen zonder voorafgaande conversie in deze database worden opgeslagen en verwerkt. De oplossing is schaalbaar en betrouwbaar en gemakkelijker te beheren dan andere producten die XML uitsluitend gebruiken voor de uitwisseling van gegevens.

Software AG

Het in Darmstadt (Duitsland) gevestigde Software AG is zowel in Europa als daarbuiten een belangrijk leverancier van systeemsoftware. Het bedrijf levert geavanceerde technologie voor gegevensbeheer en elektronisch zakendoen. Al vanaf 1998 richt Software AG zich op de ontwikkeling van XML-producten voor het Internet. Met circa 3500 medewerkers en vestigingen c.q. agenten in meer dan zeventig landen, verwacht Software AG over 2001 een omzet van meer dan EUR 600 miljoen. Tot de distributie- en technologiepartners van het bedrijf behoren marktleiders zoals IBM, Microsoft en Hewlett-Packard, en leveranciers van innovatieve IT-oplossingen zoals Extensibility, Softquad en Sequoia. De producten van Software AG regelen de centrale IT-processen van duizenden bekende bedrijven, waaronder Lufthansa, British Sky Broadcasting, ZDF, Dresdner Bank, de Zwitserse PTT, DaimlerChrysler, Deutsche Bahn, BP en VIAG Interkom. Software AG is beursgenoteerd (MDAX, Frankfurt, ID-nummer 724264 / SOWGn.F). Voor meer informatie: www.softwareag.com.

Tridion en Tridion DialogServer

Tridion is een toonaangevende leverancier van web content management software, met als belangrijkste product Tridion DialogServer. Tridion DialogServer geeft bedrijven de mogelijkheid hun content actueel te houden, te beheren en te hergebruiken voor meerdere websites, kanalen en bedrijfsapplicaties op een consistente en kost effectieve manier.

Tridion DialogServer heeft een platform-onafhankelijke component-based architectuur en maakt gebruik van open internetstandaards zoals XML, COM+ en JAVA. Dit zorgt voor een naadloze integratie met andere bedrijfsapplicaties.

Vele bekende organisaties gebruiken Tridion DialogServer als basis voor hun internet activiteiten. Enkele voorbeelden zijn Scania, GE Access, Consultivity, iVenus.com, KLM, Ericsson, Intergamma, Sportweek, Wolters Kluwer en het Nederlandse ministerie van Defensie. Tridion heeft haar hoofdkantoor in Amsterdam en heeft vestigingen in Barcelona, Brussel, Londen, München, Parijs, en Stockholm.