Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o. 10-05-2001 2ePersberichtdonderdag10mei2001

Politieberichten

Eindhoven: Verdachte supporter voetbalrellen PSV - Kaiserslautern aangehouden
Een vorige week zaterdag aangehouden 24-jarige voetbalsupporter uit Ospel heeft tijdens het politieonderzoek bekend dat hij tijdens de wedstrijd PSV - Kaiserslautern een politie-agente heeft mishandeld. De politieagente raakte daarbij zwaar gewond aan haar bekken en is daarvoor in het ziekenhuis behandeld. De mishandeling van de agente werd met een beveiligingscamera vastgelegd. De verdachte is reeds voorgeleid aan de rechter-commis-saris.

De identiteit van nog eens vijf supporters, die zich hebben misdragen, is bekend. Zij zullen in de loop van de komende week worden aangehouden. De politie heeft inmiddels ruim 70 aanhoudingen verricht.

Bij het onderzoek maakte de politie gebruik van de videobeelden, geregistreerd door het be-veiligingssysteem. Van de geweldplegingen na de wedstrijd, gepleegd op de parkeerplaats achter de West tribune, beschikt de politie over prima beeldmateriaal en daardoor heeft zij ook veel aanhoudingen kunnen verrichtten. Van nog meer, tot nu toe onbekend gebleven geweldplegers, is goed beeldmateriaal be-schikbaar. Het onderzoeksteam heeft er vertrouwen in dat ook zij in de toekomst herkend en aangehouden zullen worden.

Eindhoven: Aanrijding met gewonde
Donderdagmorgen rond 7.50 uur raakte bij een aanrijding op de kruising Stratumsedijk Geldropseweg - Bilderdijklaan een 28-jarige fietster uit Eindhoven gewond. Zij fietste over de Stratumsedijk naar genoemde kruising en fietste daar rechtdoor. Uit tegenovergestelde richting kwam een donkerkleurige personenauto aanrijden, die op de kruising linksaf de Geldropseweg inreed. De automobilist verleende daarbij niet de vrije doorgang aan de fietster. Direct na de aanrijding reed de automobilist door zonder zijn identiteit bekend te maken. De fietster raakte gewond aan haar hoofd en liep diverse schaafwonden op. Na behandeling in het Diaconessenhuis kon zij huiswaarts keren. Getuigen van de aanrijding worden verzocht contact op te nemen met de politie Eindhoven Binnenstad 040 2330400.

Helmond: Verdachte belediging aangehouden
Donderdagmorgen om 11.45 uur is op het Nieuwveld een 17-jarige bromfietser uit Helmond aangehouden. Een politieagent zag daar de bromfietser rijden zonder helm. Tevens bleek bij controle dat de bromfiets niet voorzien was van een gele plaat. De agent sprak hem daarop aan. De bromfietser nam dat niet en voegde zeer onwelvoeglijke taal naar de agent. Hierop is de verdachte aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Helmond: Winkeldiefstal
Donderdagmiddag rond 15.05 uur is op de Dorpstraat een 31-jarige man zonder vaste woon en verblijfplaats aangehouden. De man nam daar in een winkel een aantal pakjes shag weg, zonder deze af te rekenen. Het winkelpersoneel waarschuwde de politie. De aangehouden verdachte is overgebracht naar het politiebureau. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Bladel: Verkeerscontrole
Op de P.G. Ballingslaan is donderdagochtend tussen 10.00 en 12.00 uur een algemene verkeerscontrole gehouden. Hierbij werden zes bestuurders bekeurd voor het overtreden van de toegestane snelheid, een voor het ontbreken van een geldig rijbewijs voor het besturen van een auto met aanhangwagen en een voor het niet dragen van de autogordel.

Gemert: Auto gestolen
Vanaf een bedrijfsterrein aan de Oost OM is donderdagochtend een metallic grijze Nissan Patrol met het kenteken VS-95-PF gestolen. De eigenaar wilde even iets afgeven bij een bedrijf en liet de sleutels op het contact staan. Toen hij even later terugkwam was de auto verdwenen.

Westerhoven: Bromfietscontrole
Op de Hoeverstraat is donderdagochtend een bromfietscontrole gehouden. Hierbij werden drie bekeuringen voor het overtreden van de constructiesnelheid uitgedeeld en een voor het ontbreken van een gele plaat.

Wintelre: Snelheidscontrole
Op de Oirschotsedijk zijn donderdagochtend tussen 7.50 en 10.30 uur 316 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan overtraden 66 bestuurders de toegestane snelheid van 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 135 km/u.

Geldrop: Inbraak in winkel
Tussen woensdagavond 18.00 en donderdagmorgen 9.45 uur is ingebroken in een winkel op de Heuvel. Het slot van de voordeur is vernield. Uit de winkel is uit een kassalade ruim tweeduizend gulden gestolen.

Someren: Aanrijding met gewonden
Donderdagmorgen rond 8.50 uur raakten bij een aanrijding op de A67 twee personen gewond. Een 63-jarige automobilist uit Someren reed daar richting Eindhoven. Hij zag te laat dat de voor hem rijdende 57-jarige Duitse automobilist uit Willich stopte. De Somenaar kon een aanrijding niet voorkomen. Zijn 63-jarige inzittende en de Duitse automobilist raakten gewond. Zij klaagden over pijn in de nek en borst.