FNV BOUW

Schilders krijgen eindelijk een moderne CAO

FNV Bouw en de Hout- en Bouwbond CNV hebben na zes onderhandelings-ronden met de werkgevers een principe-akkoord bereikt over de nieuwe CAO voor het schilders-, afwerkings- en glaszetbedrijf. In de nieuwe CAO zijn de moderniseringsvoorstellen van de bonden, bijvoorbeeld op het gebied van arbeid en zorg, scholing en zeggenschap, gerealiseerd. Bovendien gaan de lonen de komende jaren met minimaal 9,5% omhoog. De CAO heeft een looptijd van twee jaar (van 30 april 2001 tot 1 mei 2003) en geldt voor 33.000 werknemers. De belangrijkste afspraken zijn:

Lonen
De komende twee jaar gaan de lonen met 4,5% omhoog, nààst de prijscompensatie. Aan de prijscompensatie is een minimum gesteld van 5% en een maximum van 6%. In twee jaar gaan de lonen dus met minstens 9,5% omhoog: in week 25 steeds met 2,25% plus prijscompensatie en in januari met de prijscompensatie.

Jongeren in opleiding
Jongeren in opleiding krijgen een extra loonsverhoging van 5%.

CAO à la carte
Werknemers krijgen het recht om arbeidsvoorwaarden uit te ruilen tegen uitbreiding van het aantal vrije dagen, extra scholing, verlofsparen of een betere pensioenopbouw.

Zeggenschap
Ondernemingsraden krijgen een beslissende rol in het vaststellen van arbeidstijden op maat van de onderneming. In dit kader wordt het mogelijk de collectieve wintersluiting van 3 weken af te schaffen.

Seniorendagen
Het aantal seniorendagen wordt uitgebreid met 5 dagen voor werknemers vanaf 55 jaar. Daardoor komt de vierdaagse werkweek voor ouderen meer in zicht

Arbeid en zorg
Er wordt een bedrag van 1 miljoen gulden per jaar beschikbaar gesteld voor de regelingen in het kader van arbeid en zorg, waaronder palliatief verlof (ten behoeve van stervensbegeleiding) en rouwverlof.

Scholing
Iedere werknemer krijgt een individueel recht op scholing.

Eindejaarsuitkering WAO
De eindejaarsuitkering voor WAO'ers wordt verhoogd naar f 1.250,-- per jaar.

Reïntegratie
Zieke werknemers krijgen een recht op reïntegratie.