Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o. 10-05-2001 3ePersberichtdonderdag10mei2001

Politieberichten

Helmond: Verdachten aangehouden
Donderdagmorgen rond 11.50 uur is op de A270 een 27-jarige automobilist uit Eindhoven aangehouden. De man was daar betrokken bij een aanrijding met schade. Bij controle bleek de man onder invloed te zijn van een drogerende stof. De man verzette zich hevig tegen zijn aanhouding. Hij is voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau. Zijn 24-jarige vriendin is vrijwillig mee naar het politiebureau gegaan. Tijdens het onderzoek bleek dat de verdachte op de plaats van de aanrijding een plastic zakje, met verdovende middelen, aan zijn 24-jarige vriendin had gegeven. Bij nader onderzoek trof de politie in de woning van de vrouw op de Steenweg een hennepkwekerij, met 504 planten, aan. De vrouw is daarop aangehouden. De planten en de bijbehorende apparatuur zijn inbeslaggenomen en worden vernietigd. De verdachten zijn ingesloten in het politiebureau.

Helmond: Verdachte met luchtdrukpistool aangehouden Donderdagavond omstreeks 18.45 uur is op de Jupiterlaan een 16-jarige jongen uit Helmond aangehouden. Hij bleek bij controle een luchtdrukpistool in zijn bezit te hebben. De jongen deed vrijwillig afstand van het luchtdrukpistool. De verdachte is voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Valkenswaard: Inbraak in een bedrijf
Donderdag tussen 4.30 en 5.40 uur is ingebroken in een bedrijfspand op De Stad. Een ruit van het pand is vernield. Uit het bedrijf zijn een paar computers en printers gestolen.

Veldhoven: Verkeerscontrole
Op de Kempenbaan is donderdagmorgen tussen 8.45 en 10.00 uur een roodlichtcontrole gehouden. Daar zijn 6 automobilisten bekeurd voor het negeren van het rode verkeerslicht.

Donderdagmorgen tussen 10.00 en 12.00 uur is op de Run 4500 een autogordelcontrole gehouden. 23 automobilisten kregen een proces-verbaal voor het niet dragen van de autogordel.

Best: Snelheidscontrole
Donderdagmiddag tussen 15.30 en 17.30 uur is op de Willem de Zwijgerweg een snelheids-controle gehouden. 81 voertuigen reden sneller dan de toegestane snelheid van 50 km/u. Zij kregen een proces-verbaal. De hoogst gemeten snelheid was 89 km/u.