Technische Universiteit Eindhoven

Agenda / Studium Generale



Theaterexcursie naar Breda

Het theater op locatieproject 5



Theatervoorstellingen spelen zich steeds vaker af buiten schouwburg en theater. Het strand, een open plek in het bos, een lege fabriekshal, een kas, een zwembad; veel theatermakers laten zich door dergelijke plekken inspireren.
Het theater op locatieproject in Breda beleeft dit jaar zijn vijfde editie. Ieder jaar trekt men naar een ander deel van de stad om daar een aantal voorstellingen te maken. Specifiek aan dit project is dat gewerkt wordt op 'levende' locaties. Dus bijvoorbeeld geen lege fabriekshal maar een fabriek waar nog gewerkt wordt; een plek met een eigen geur en kleur. Locaties van de afgelopen jaren waren onder andere een schaapskooi met schapen erin, diverse woonhuizen, een kapperszaak en een bouwwerkplaats. De voorstellingen van dit jaar spelen zich af ergens in Princenhage en de 'Heuvel' maar de exacte locaties blijven geheim.
De theaterteksten zijn speciaal voor dit doel en deze plek geschreven door Don Duyns, Peter Dictus en Ad van den Kieboom. De regie is in handen van Paul Terwijn, Jan Hetsen en Mireille Verhoeven. Op een avond bezoek je alle drie de voorstellingen en elke voorstelling duurt ongeveer 40 minuten.
Deze activiteit is alleen toegankelijk voor studenten en AIO's. Je kunt je aanmelden bij bureau Studium Generale, kamer 2.03.Auditorium. Kosten f 25,00 all in.


Theaterexcursie Theater op Locatieproject 5
Donderdag 10 mei
Vertrek omstreeks 18.30 uur per trein