Nederlandse Aardolie Maatschappij


Financiële steun voor aanleg snelweg

Thursday 10 May 2001:

De Nederlandse Aardolie Maatschappij heeft besloten een financiële bijdrage te schenken ten behoeve van de aanleg van de A31 in Noord Duitsland. NAM-directeur Brian Ward maakte dit in het begin van het jaar bekend in een toespraak tijdens de Nieuwjaarsreceptie voor externe relaties. De aanleg van het ontbrekende stuk snelweg zal een belangrijke bijdrage moeten leveren aan de ontsluiting van Noord-Nederland.

Ward: 'Ik ben zeer verheugd u te kunnen meedelen dat wij een bijdrage zullen leveren aan het realiseren van de laatste 40 kilometer van de A31. Deze snelweg zal in 2005 op de Nederlandse A37 worden aangesloten. Ik vind dit een goede ontwikkeling met bovendien zeer belangrijke economische impulsen voor onze provincie Drenthe. Het bedrijfsleven heeft zich hier hard voor gemaakt. Wij ondersteunen dit van harte.'

Het initiatief voor de aanleg van de verbinding tussen de A37 (Hoogeveen naar Meppen) en A31 wordt in belangrijke mate financieel ondersteund door het bedrijfsleven en de overheid. De sponsoren van dit initiatief zijn de Kamers van Koophandel in het noorden, de werkgeversorganisatie VNO/NCW, de belangenvereniging voor het midden- en kleinbedrijf (MKB) en Transport en Logistiek Nederland. De NAM ziet deze financiële bijdrage van 500.000 gulden als passend onderdeel van haar beleid inzake verantwoord ondernemen. Naast economische ontwikkeling en bescherming van het milieu, is dit in feite een invulling van de derde peiler van duurzame ontwikkeling: maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Op 19 februari overhandigde NAM-manager Pauline van der Meer-Mohr de cheque aan werkgroep-voorzitter Vogt.