ABVAKABO FNV

Volgende week forse uitbreiding van acties in ziekenhuizen (11 mei)

ABVAKABO FNV, CFO CNV, FHZ, NU91 en De Unie Zorg en Welzijn vinden dat de eerste actieweek in de ziekenhuizen naar wens is verlopen. Er zijn deze week ruim vijfentwintig acties geweest: werkonderbrekingen, zondagsdiensten en stakingen. De acties zijn zorgvuldig voorbereid en uitgevoerd. De actiebereidheid onder de werknemers is zeer groot en neemt nog steeds toe.
Voor de tweede actieweek wordt het aantal acties flink uitgebreid; tot nu toe hebben de bonden voor de komende week ongeveer tachtig acties aangekondigd in de ziekenhuizen.
De bonden voeren de acties volgens het estafettemodel waarbij de acties steeds in een ander deel van het land geconcentreerd worden. Deze week zijn er vooral acties geweest in het noorden van het land en in Hengelo. Verder in Deventer, Arnhem, Rotterdam en Vlissingen. In het begin van de tweede actieweek voeren vooral de ziekenhuizen in Noord-Holland actie. In veel ziekenhuizen wordt daar op maandag, dinsdag en woensdag op steeds verschillende afdelingen acties gevoerd. In de tweede helft van de week komen daar veel ziekenhuizen bij in Zuid-Holland. Ook in het oosten en het zuiden komen de acties dan verder op gang.

Er is nog geen enkel zicht op een oplossing voor het CAO-conflict. Sinds de onderhandelingen afgelopen zondagnacht zijn afgebroken, is er geen contact meer geweest met de NVZ. De bonden zijn van mening dat de werkgevers aan zet zijn om met betere loonvoorstellen te komen. De NVZ ontloopt haar verantwoordelijkheid door na te laten de werknemers echt de waardering en het respect te geven dat zij verdienen.

Voor het volledige actieoverzicht kunt u terecht op onze actiesite: www.abvakabo.nl/zorgactie