Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o. 11-05-2001
1e Persbericht 11 mei 2001


Persberichten uit de regio:

VEILIGHEIDSWIJZER 2001/2002
De Veiligheidswijzer 2001/2002 is een gezamenlijke uitgave van de Regio Politie Brabant Zuid-Oost, de Regionale Brandweer Zuid-Oost Noord-Brabant, de gemeentelijke Gezondheidsdienst Eindhoven en de Gemeenschappelijke Gezondheidsdienst Zuidoost Brabant. De Veiligheidswijzer informeert de lezers over belangrijke zaken en geeft daartoe praktische tips over veiligheid in en rondom de woning en gezondheidszorg. Daarnaast bevat deze Veiligheidswijzer tal van nuttige adressen en telefoonnummers. Een reden om deze Veiligheidswijzer op Uw gemak door te lezen en te bewaren. Ook is de Veiligheidswijzer na te lezen op de internetsite www.politie.nl/Brabant-Zuid-Oost/. De Veiligheidswijzer wordt in week 20 huis aan huis verspreid in de regio Brabant Zuid-Oost en verschijnt in vijftien verschillende edities: Eindhoven, Helmond, Best - Oirschot / De Beerzen, Son en Breugel, Veldhoven, Bladel - Reusel / De Mierden, Bergeijk - Eersel, Valkenswaard - Waalre, Cranendonck Leende / Heeze, Someren - Asten, Deurne, Geldrop, Nuenen - Mierlo, Laarbeek en Gemert / Bakel.

Eindhoven: Fietser gewond bij aanrijding
Op de Bernhardplaats is vrijdagochtend rond 8.45 uur een 41-jairge fietser uit Heeze gewond geraakt bij een botsing met een personenauto. Een 28-jarige automobiliste uit Eindhoven reed over de Napoleonlaan en sloeg af om de Bernhardplaats op te rijden om een parkeerplaats te zoeken. Hierbij verleende zij geen voorrang aan de fietser die haar op de Napoleonlaan tegemoet kwam rijden en ontstond een botsing tussen beide voertuigen. De 41-jarige man is met schaafwonden en voor verder onderzoek overgebracht naar het Diaconessenziekenhuis. Na behandeling kon hij naar huis.

Eindhoven: Bestuurder verlaat plaats van aanrijding Donderdagavond om 21.10 uur is een 38-jarige vrachtwagenbestuurder uit Eindhoven aan-gehouden. Getuigen zagen dat hij op de Florencelaan bij het achteruitrijden met zijn vrachtauto tegen een geparkeerde auto reed. Vervolgens reed de Eindhovenaar weg zonder zijn identiteit bekend te maken. De gewaarschuwde politie trof de Eindhovenaar op de Airbornelaan aan. Hij is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Eindhoven: Alcohol
Vrijdagmorgen om 2.30 uur is op de Limburglaan een 44-jarige automobilist uit Eindhoven aangehouden. Bij controle bleek de man alcohol gedronken te hebben. Hij blies 1.05 pro mille. De man kreeg een rijverbod van 4 uur opgelegd en een proces-verbaal.

Eindhoven: Verdachte met drugs aangetroffen
Vrijdagmorgen rond 7.40 uur trof de gewaarschuwde politie op de Echternachlaan een 17-jarige man uit Rotterdam slapend in een geparkeerde auto aan. Bij controle bleek de man in het bezit te zijn van enkele cachetjes cocaïne, een blok hashish en een weegschaaltje. Hij is aangehouden en de goederen zijn inbeslaggenomen. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten in het politiebureau.

Helmond: Inbraak in woning
Tussen donderdagmiddag 16.45 en vrijdagmorgen 1.15 uur is ingebroken in een woning op het Twentehof. Een bovenlicht aan de achterzijde van de woning is opengebroken. Uit de woning zijn een TV, een DVD-speler en stereoapparatuur met bijbehorende boxen gestolen.

Asten: Bromfietscontrole
Op de Heesakkerweg is vrijdagochtend tussen 7.45 en 9.45 uur een bromfietscontrole gehouden. In totaal werden 14 bromfietsers gecontroleerd. Hierbij werden 8 bekeuringen uitgedeeld voor een te hoog vermogen, 5 voor het niet kunnen tonen van het bromfietscertificaat en 1 voor het niet kunnen tonen van het verzekeringsbewijs. Er werden tijdens de controle geen bromfietsen in beslag genomen.

Bladel: Auto gestolen
Vanaf de Marktstraat is tussen donderdagavond 21.30 uur en vrijdagochtend 7.30 uur een witte Volkswagen Golf met het kenteken YD-75-DZ gestolen.

Best: Verdachte met namaak pistool aangehouden
Donderdagavond rond 21.30 uur is op de Jacob van Heemskerkstraat een 17-jarige jongen uit Best aangehouden. Hij bleek bij controle een op een vuurwapen gelijkend pistool in zijn bezit te hebben. De jongen deed vrijwillig afstand van het namaak pistool en de daarbij behorende kogeltjes. De verdachte is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Geldrop: Aanrijding met gewonde
Donderdagavond rond 19.30 uur raakte bij een aanrijding op de Eindhovenseweg een 41-jarige snorfietser uit Geldrop gewond. Hij reed over de fietsstrook, gelegen langs de Eindhovenseweg, richting Eindhoven. Achter hem reed een 62-jarige automobilist uit Eindhoven, die rechtsaf de Willem Alexanderlaan in wilde rijden. Hij verleende daarbij geen vrije doorgang aan de snorfietser. De snorfietser liep een gebroken pols op.

Nuenen: Verdachten inbraak auto aangehouden
Vrijdagmorgen rond 0.45 uur zijn op de Europalaan een 14-jarige jongen en een 21-jarige man uit Gerwen aangehouden. Even daarvoor zag een 32-jarige Nuenenaar dat de twee aan zijn geparkeerde auto op het Geelvinkhof stonden te rommelen. De Nuenenaar liep naar hen toe. Onmiddellijk daarop liepen beiden hard weg. De gewaarschuwde politie trof de verdachten op de Europalaan aan. Zij zijn voor nader onderzoek ingesloten in het politiebureau.