persbericht

Check Point certificeert iKey token voor OPSEC

iKey USB token beveiligt VPN software

Hengelo, 11 mei 2001- Check Point heeft de iKey 1000 authenticatietoken OPSEC gecertificeerd. Dit betekent dat remote gebruikers van de populaire Firewall-1 voortaan via een USB token beveiligd kunnen inloggen op hun bedrijfsnetwerk. De iKey biedt tweeledige authenticatie voor remote gebruikers. Alleen met gebruik van een iKey met bijbehorende pincode kunnen gebruikers inloggen.

iKey

iKey is een klein en voordelig persoonlijk token dat direct in de USB poort past en daardoor een kaartlezer overbodig maakt. De iKey bevat een geheugen voor persoonlijke informatie en certificaten. De geïntegreerde onafhankelijke processor is geschikt voor authenticatie en beveiliging van netwerken. De iKey van Rainbow Technologies is ideaal voor toegangscontrole tot netwerkdiensten en komt van pas overal waar een wachtwoord, cookie, digitaal certificaat of smartcard nodig is. De iKey is eenvoudig in te zetten en te beheren en vereist geen aanpassingen in de configuratie. Het token is bovendien zo klein dat hij aan een sleutelring past.

VPN-1

VPN-1 SecuRemote biedt flexibele Virtual Private Network (VPN) ondersteuning voor remote en lokale gebruikers. Met VPN-1 SecuRemote kunnen telewerkers of mobiele werknemers via Internet een beveiligde VPN-sessie opzetten om toegang te krijgen tot het bedrijfsnetwerk. Ook zijn de netwerken van verschillende vestigingen via het Internet beveiligd te koppelen. VPN-1 SecuRemote werkt in combinatie met de Firewall-1 van Check Point en ondersteunt dynamische en vaste IP-adressering. De VPN-client software encrypt en authenticeert vertrouwelijke data tegen afluisteren en ongeoorloofd bewerken.

OPSEC

Check Point Software heeft in 1997 OPSEC (Open Platform for Security) Alliance opgericht. Meer dan 270 ICT-beveiligingsbedrijven ondersteunen dit platform, waardoor een compleet beveiligingsbeleid ontstaat voor Check Point's Secure Virtual Network Architecture.

Unieke combinatie: Internet & beveiliging

ICT-beveiliger IntroCom is Benelux distributeur voor de iKey sleutels van het NASDAQ genoteerde Rainbow Technologies. IntroCom is samen met Internet Service Provider IntroWeb als IntroCom Groep een ijzersterk team met een grote meerwaarde. IntroCom volgt de snelle ontwikkelingen op het gebied van communicatie en informatie technologie nauwgezet en past haar assortiment aan beveiligingsoplossingen voortdurend marktconform aan. Het IntroCom assortiment is innovatief en kwalitatief hoogwaardig. De leveranciers van IntroCom zijn wereldwijd opererende ondernemingen die een vooraanstaande plaats innemen in de wereldmarkt.

Einde persbericht
Kijkt u voor meer informatie op www.introcom.nl

Perscontact
Bas Holla
Marketing & communicatie IntroCom Groep
nieuws@introcom.nl
tel. 074-2430105 www.introcom.nl Sterk in ICT beveiliging fax. 074-2429895 www.introweb.nl Sterk in Internetoplossingen