Politiebericht Limburg-Noord: Venlo 11-05-2001 Mediaberichten 11 mei / 12.30 uur

TEGELEN: Bromfietser en passagier gewond bij aanrijding

TEGELEN Een 17-jarige bromfietser en zijn 15-jarige duopassagier, beiden uit tegelen, zijn donderdagmiddag kort voor half zas, gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Venloseweg in Tegelen. Beiden konden na behandeling bij de Eerste Hulp van het ziekenhuis hun reis weer voortzetten.

Het ongeval gebeurde toen het tweetal op het fietspad een groepje mensen passeerde, dat gedeeltelijk op het fietspad stond. Op het moment dat het tweetal dit groepje voorbijreed verplaatste een van de leden van deze groep zijn eigen bromfiets, waardoor er een botsing ontstond en de twee jongens ten val kwamen. Beiden liepen hierbij kneuzingen en schaafwonden op. Voor zover bekend raakte verder niemand gewond. Toen vanuit de groep geopperd werd hulp te bellen, stelde het 17-jarige slachtoffer zijn mobiele telefoon ter beschikking. Uiteindelijk koos het tweetal er toch voor zelf even naar de Eerste Hulp te gaan. Na de behandeling bleek het groepje mensen, inclusief de mobiele telefoon, verdwenen te zijn. De politie stelt nu een onderzoek in naar de identiteit van die mensen.

BAARLO: Gewonde bij verkeersongeval

BAARLO Bij een verkeersongeval op het Vergelt is donderdagmiddag kort voor half zes een 54-jarige man uit Vries zodanig gewond geraakt dat hij per ambulance moest worden overgebracht naar het ziekenhuis in Venlo.

Het ongeval gebeurde toen een 34-jarige automobiliste uit Baarlo tijdens het afremmen met haar voet van het rempedaal afschoot en op het gaspedaal terecht kwam. Daardoor raakte haar auto van de weg in de berm en schepte zij daar het 54-jarige slachtoffer. De man is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.