PERSBERICHT

MicroStrategy 7.1: gebruikersvriendelijke analyses via internet

Intuïtieve webinterface, meer mogelijkheden voor applicatie-integratie en extra tools voor snellere inzet, leveren voordelen voor gebruikers, ontwikkelaars en management

Utrecht, 11 mei 2001 MicroStrategy brengt versie 7.1 van zijn business intelligence (BI) platform op de markt. MicroStrategy 7 is een schaalbaar BI-platform dat speciaal voor internet is gebouwd. In versie 7.1 is dit platform onder meer uitgebreid met een intuïtieve webinterface voor query en rapportage, meer mogelijkheden voor de integratie van applicaties en tools voor snellere inzetbaarheid.

Organisaties hebben behoefte aan een totaalbeeld van alle gegevens binnen een organisatie en een oplossing om elke gebruiker toegang te bieden tot deze informatie en tot de analysemogelijkheden. Hiervoor bestaat een robuust BI-platform met eenvoudig te gebruiken en in te zetten analytische applicaties: MicroStrategy 7.1. Gebruiksgemak
Samen met de uitgebreide rapportagemogelijkheden van MicroStrategy Web Viewer, Web Reporter en Web Analyst levert het platform geavanceerde analytische functionaliteit in een intuïtieve webgebaseerde rapportageomgeving. MicroStrategy 7.1 maakt query s, rapportages en analyses nu nog eenvoudiger met verbeterde promptingmogelijkheden, pop-up drillingmenu s en dynamische HTML (DHTML). Dit resulteert in desktop-achtige interactiviteit en krachtige rapportagemogelijkheden via internet.

Snelle time-to-market
Ook het set-up proces van MicroStrategy 7 is aanzienlijk vereenvoudigd met een driestaps wizard en een pure HTML-interface. Hierdoor is het niet meer nodig om ActiveX controls of Java applets te downloaden om toegang te krijgen tot informatie. Versie 7.1 zorgt er met native open database connectivity (ODBC) voor dat bedrijven bestaande databases, zoals Oracle, IBM, DB2, Microsoft SQL Server en NCR Teradata, kunnen blijven gebruiken. Dit beschermt eerdere investeringen.

Het platform voor ontwikkelaars
Met de nieuwe ontwikkel- en integratiemogelijkheden van MicroStrategy 7.1, zoals ondersteuning van Java en Unix, kunnen systeemintegrators en value added resellers het BI-platform van MicroStrategy snel in hun oplossingen integreren. Met MicroStrategy OLAP Provider hebben gebruikers ook via interfaces van derden toegang tot de MicroStrategy-engine, zodat ze vragen kunnen beantwoorden die met andere BI-tools niet te beantwoorden zijn. MicroStrategy OLAP Provider gebruikt de Microsoft OLE DB for OLAP-standaard om te communiceren met op cubes gebaseerde software, zoals Cognos PowerPlay, Microsoft Excel 2000 en met ODBO-software van organisaties als Business Objects en Brio Technology.

De nieuwe kit voor softwareontwikkeling, MicroStrategy SDK for Java, zorgt voor een geheel open, op XML gebaseerde architectuur die ontwikkelaars in staat stelt de technische mogelijkheden van MicroStrategy probleemloos te integreren in bestaande (draadloze) oplossingen voor internet en Windows. MicroStrategy SDK gebruikt een op Java gebaseerde API om maatwerkapplicaties te bouwen voor verschillende platforms, zoals IBM AIX, Sun Solaris en Microsoft Windows NT en voor verschillende webapplicatieservers, zoals IBM WebSphere, iPlanet en Apache Tomcat. Prijzen
MicroStrategy 7.1 is per direct verkrijgbaar. De prijzen voor de MicroStrategy-producten zowel per gebruiker als per CPU in licentie te nemen. Voor een webgebruiker die analyses kan uitvoeren ligt is de prijs op ongeveer 1000 Euro per gebruiker. MicroStrategy 7.1 is vanaf 26.000 Euro verkrijgbaar voor een CPU licentie bij een ongelimiteerd aantal gebruikers. De evaluatieversie is gratis. Meer informatie en een online demonstratie zijn te vinden op http://www.microstrategy.com/71demo.

MicroStrategy
MicroStrategy is een toonaangevende leverancier van oplossingen voor Intelligent E-Business® en bijbehorende consultancy, opleiding en ondersteuning. Met MicroStrategy 7- het business intelligence platform kunnen organisaties bedrijfskritische processen optimaliseren en inzicht krijgen in de interactie met klanten partners en toeleveranciers. Inzicht dat leidt tot verbetering van bijvoorbeeld klantsegmentatie, marketing effectiviteit en de winstgevendheid per klant. Ook stelt het organisaties in staat doelgerichte 1 op 1 marketing campagnes in te voeren en via gepersonaliseerde informatie, klantloyaliteit te versterken. Dit gebeurt via alle communicatie-kanalen: web, wireless en voice.

Wereldwijd heeft MicroStrategy 1100 klanten en 40 kantoren in onder andere de Verenigde Staten, Canada, Europa, Zuid-Amerika en Japan. Het hoofdkantoor is gevestigd in Washington D.C. In de Benelux heeft MicroStrategy een vestiging in Utrecht. MicroStrategy is genoteerd aan de NASDAQ: MSTR. Meer informatie over MicroStrategy is te vinden op de website: www.microstrategy.nl Contact voor de redactie:
MicroStrategy
Janneke Leegstra
Tel. +31 (0)30 - 2408111
GSM 06 51 62 49 18
Email: jleegstra@microstrategy.com

Potters PR
Monique Potters
Tel. +31 (0)345 - 501595
GSM 06 28 88 96 32
Email: monique@potterspr.nl