Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 11-05-2001 Persberichten district Maastricht (RKey; 14.00 u) Vrijdag, 11 mei 2001

District Maastricht

Maastricht; verkeerscontrole
De politie heeft afgelopen donderdagmiddag en avond (16.00 uur tot middernacht) een verkeerscontrole gehouden op de Maasboulevard in Maastricht. Totaal werden 156 voertuigbestuurders gecontroleerd. Totaal werden er 118 bekeuringen uitgeschreven. Daarvan werden er 61 meteen betaald (totaalbedrag van fl. 7.980,-). De geconstateerde overtredingen varieerden van het niet dragen van de autogordels, niet dragen van een helm door bromfietsbestuurders en allerlei technische gebreken aan de voertuigen. Zo bleek een voertuigbestuurder te rijden met een losgeraakte remschijf. Terplaatse monteerde hij een nieuwe remschijf. In een ander voertuig (automobilist uit Luik) vond de politie een wapen, een bijltje dat dan ook werd inbeslaggenomen.

Maastricht; ingebroken
Afgelopen donderdagmorgen werd een inbraak ontdekt in een winkel aan de Herbenusstraat in Maastricht, Bleek dat inbrekers in de nacht van woensdag op donderdag door forcering van de toegangsdeur de winkel waren binnengedrongen en een voorraad sigaretten en geld hadden gestolen. Bij de politie is aangifte gedaan en die stelt een onderzoek in.

Maastricht; diefstallen
Een 29-jarige vrouw uit het Belgische Beringen ontdekte afgelopen donderdagmorgen dat onbekenden, vermoedelijk op het Onze Lieve Vrouweplein in Maastricht haar beurs uit de tas hadden gestolen. Daarin bevonden zich papieren en een geldbedrag van ongeveer 500 Belgische francs. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan van zakkenrollerij.
Een 47-jarige vrouw uit Maastricht ontdekte gisteravond in een winkel aan de Grote Staat dat onbekenden er vandoor waren gegaan met de tas met gekochte goederen (sokken en schoenen) die ze bij het afrekenen even had neergezet. Het slachtoffer heeft bij de politie aangifte gedaan.

Maastricht; rare lip
Bij controle afgelopen donderdagmiddag op de Maasboulevard in Maastricht van een 30-jarige man uit Heerlen bleek dat de die gesignaleerd stond voor nog openstaande boetes van totaal fl. 1.848,-. Omdat de Heerlenaar die niet kon betalen werd hij overgebracht naar het politiebureau teneinde hem in te sluiten, dit in afwachting van het ondergaan van de vervangende hechtenis van totaal 32 dagen. Tijdens het overbrengen van de Heerlenaar naar het politiebureau zag de politie dat de Heerlenaar een rare onderlip had en daarnaast vreemd en moeilijk praatte.. Bij nader onderzoek kwamen er totaal een negental bolletjes met cocaine (totaal ruim een gram) uit zijn mond. Die werden uiteraard meteen inbeslaggenomen en zullen worden vernietigd.

Maastricht; onder invloed
De politie heeft afgelopen nacht een 40-jarige bestuurster van een auto uit het Belgische Gellik bekeurd met een boete van fl. 410,-. Bij controle van de autobestuurster op de Statensingel in Maastricht bleek dat de vrouw onder invloed achter het stuur van haar auto zat. Ademanalyse wees uit dat zij ruim 0,7 promille alcohol in haar bloed had.

Eijsden; snelheidscontroles
De politie heeft afgelopen donderdagmiddag radarsnelheidscontroles gehouden op de Kloppenbergweg in Eijsden. Totaal werden 419 voertuigbestuurders gecontroleerd. Daarvan hebben totaal 113 voertuigbestuurders de terplaatse geldende maximumsnelheid overtreden. Die krijgen de bekeuring allemaal thuisgestuurd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 90 km p/u.