Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 11-05-2001 Persberichten district Heerlen (RKey; 14.00 u) Vrijdag, 11 mei 2001

District Heerlen

Heerlen; ingebroken
Afgelopen nacht, donderdag op vrijdagnacht is ingebroken in een restaurant aan de In de Cramer in Heerlen. Inbrekers zijn door vernieling van een grote ruit het restaurant binnengedrongen en hebben een (computer-)monitor gestolen.

Heerlen; inbeslaggenomen
De politie heeft afgelopen donderdagmiddag in zijn woning een 40-jarige man aangehouden. Die wordt ervan verdacht bij een ruzie een vrouw te hebben geslagen/mishandeld. Bij de aanhouding van de verdachte vond de politie in de woning een gesloopte kassa, allerlei flessen parfums en kleding waarvan de politie aanwijzingen kreeg dat die mogelijk afkomstig zijn van een recente inbraak / diefstal in een winkel aan de Akerstraat in Heerlen. De goederen werden voor nader onderzoek inbeslaggenomen. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in, waarbij ze ook een onderzoek instelt naar de precieze herkomst van de inbeslaggenomen goederen.

Heerlen; aanrijding
Afgelopen donderdagmiddag is een 36-jarige vrouw uit Heerlen bij het oversteken van de Kerkraderweg in Heerlen gewond geraakt toen zijn werd aangereden door een 32-jarige motorbestuurder uit Roermond. De vrouw werd met enkele hoofdwonden, een gekneusde arm en allerlei schaafwonden over haar hele lichaam overgebracht naar het ziekenhuis. Na medische behandeling kon zij weer huiswaarts. Het slachtoffer verklaarde bij de politie de motorrijder, die achter een auto reed, niet te hebben gezien toen zijn de weg overstak.

Nuth; bekeurd
De politie heeft afgelopen nacht een 20-jarige automobilist uit Hoensbroek bekeurd met een boete van fl. 410,-. Bij controle op de Stationsstraat in Nuth bleek dat de man onder invloed achter het stuur van zijn auto zat. Ademanalyse wees uit dat hij bijna 0,6 promille alcohol in zijn bloed had.