Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 11-05-2001 Persberichten district Kerkrade (RKey; 14.15 u) Vrijdag, 11 mei 2001

District Kerkrade

Kerkrade; kwaad
De politie heeft afgelopen donderdag een 34-jarige man uit het Duitse Alsdorf aangehouden. Die wordt ervan verdacht donderdagavond op de Grachterstraat in Kerkrade een 55-jarige Kerkradenaar te hebben geslagen / getrapt en uitgescholden. Vermoedelijk dat de verdachte, die in zijn auto op de Grachterstraat de Kerkradenaar op diens fiets voorrang verleende daarbij vond dat de Kerkradenaar niet snel genoeg doorfietste en daardoor kwaad was geworden. De verdachte heeft de feiten bekend en de politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Landgraaf; insluiping
Een bewoner van een woning aan de Ringoven in Landgraaf heeft bij de politie aangifte gedaan van insluiping en diefstal van zijn beurs (met daarin enkele bankpasjes en een geldbedrag van fl. 175,-) en een gsm. Vermoedelijk dat de insluiper donderdagnamiddag in onbewaakt ogenblik via de achterzijde de woning is binnengekomen en de diefstal heeft gepleegd.

Landgraaf; in buik gestoken
Afgelopen nacht, omstreeks 01.15 uur kreeg de politie een melding van een ruzie op de Blauwsteenstraat in Landgraaf. Bleek dat bij een ruzie tussen een drietal personen (twee mannen en vrouw) een van hen, een 45-jarige man uit Landgraaf een paar keer met een mesje in zijn buik was gestoken en waarbij hij licht gewond was geraakt. Het slachtoffer werd voor medische verzorging naar de EHBO van het Atrium-ziekenhuis in Heerlen overgebracht en kon daarna weer huiswaarts. De politie heeft vannacht thuis in zijn woning in Heerlen een verdachte, een 36-jarige Heerlenaar aangehouden. Die werd overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in naar de oorzaak en hetgeen er precies is gebeurd, waarbij ze niet uitsluit dat een en ander te maken heeft met een relationele kwestie.

Eygelshoven; hennepkwekerij
Bij controle afgelopen donderdagmorgen in een woning aan de Laurastraat in Eygelshoven trof de politie op zolder een hennepkwekerij aan met totaal zon 125 hennepplanten. Die werden samen met de aanwezige 7 assimilatielampen (groeilampen), 7 transformatoren, 3 ventilatoren en afzuigingsapparatuur inbeslaggenomen. De politie maakt proces-verbaal op tegen de bewoners (zijn bij de politie bekend voor al eens een eerder soortgelijk gepleegd delict/hennepkwekerij)

Gulpen; bromfietscontrole
De politie heeft afgelopen donderdagmorgen op de Landsraderweg in Gulpen een bromfietscontrole gehouden. Totaal werden 35 bromfietsbestuurders gecontroleerd waarbij bleek dat 10 bromfietsen te hoog vermogen hadden, twee bromfietsbestuurders geen helm op hadden, een geen bel op zijn bromfiets had en van een bromfiets de rem ondeugdelijk was. Totaal 14 bekeuringen.