Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Dienst Ziektekostenvoorziening Overheidspersoneel van BZK naar KPMG

De werkzaamheden van de dienst Ziektekostenvoorziening Overheidspersoneel (DZVO) van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties worden overgedragen aan KPMG Management Services. Beide partijen hebben vandaag hiervoor een Raamovereenkomst ondertekend. Voor DZVO betekent de overname een verbetering in het werkaanbod voor de komende jaren.

DZVO houdt zich bezig met de uitvoering van aanvullende ziektekostenregelingen voor actieve en gewezen ambtenaren vanuit de sectoren Onderwijs, Defensie en Rijk. Bij DZVO, dat gevestigd is in Emmen, werken bijna 100 mensen. Er vallen door deze overname geen gedwongen ontslagen.

In de overeenkomst is geregeld dat in de komende vier jaar, tegen een vaste prijs, de ziektekostenregelingen zullen worden uitgevoerd. Voor de korte termijn zal KPMG de ICT voorziening binnen de DZVO moderniseren. Ook zijn door KPMG en de opdrachtgever Onderwijs, nadere afspraken gemaakt over kwaliteitsverbeteringen. Met deze overname is de werkgelegenheid voor de komende jaren gegarandeerd en ziet de toekomst op de langere termijn er voor het personeel beter uit.

Noot voor de redactie,