CAP Gemini Ernst & Young en MatrixOne werken samen aan een reeks geïntegreerde oplossingen voor handel, productie en netmarketing


- De alliantie richt zich op industriële samenwerking bij de automobiel-, luchtvaart- en geneesmiddelenindustrie, de energieproductie, nutsbedrijven en hightech-ondernemingen -
Chelmsford, Massachusetts (Verenigde Staten), 11 mei 2001 MatrixOne, Inc., eerste ontwikkelaar van Intelligent Collaborative Commerce®, en CAP Gemini Ernst & Young, wereldwijd toonaangevend leverancier van management-consulting en IT-adviesdiensten, hebben bekendgemaakt een alliantie te hebben gesloten voor het leveren van productsamenwerkings- en netmarketing-oplossingen aan een brede reeks bedrijfstakken. Netmarketing-oplossingen of op netwerken gebaseerde handelsmarkten bieden uitgebreide communicatie- en samenwerkingsmogelijkheden, zowel binnen de onderneming als tussen branche-verwante bedrijven, toeleveranciers, afnemers, partners en dienstverleners. De bedrijfstakken waar men zich op richt zijn vooral de automobiel- en luchtvaartindustrie, productiebedrijven, de farmaceutische industrie, energie- en nutsbedrijven en technologie-ondernemingen.

De uitbreidbaarheid en flexibiliteit van de MatrixOne-oplossingen het eMatrix-platform en de Value Chain Portfolio®-applicaties gecombineerd met de diepgaande industriekennis van CAP Gemini Ernst & Young, stellen klanten in staat snel specifieke bedrijfstoepassingen in te richten. Klanten zijn bijvoorbeeld bedrijven uit de Fortune 500-lijst, die oplossingen van wereldklasse zoeken, waarin advies, industrie-expertise en IT-deskundigheid samengaan. CAP Gemini Ernst & Young heeft ongeveer 100 professionals in training genomen voor het eMatrix-platform en heeft een eMatrix Center of Excellence in gebruik genomen. De onderneming is betrokken bij (de voorbereiding van) belangrijke projecten op het gebied van business process re-engineering en netmarkten.

CAP Gemini Ernst & Young
CAP Gemini Ernst & Young is een van de grootste management- en IT-consulting-bedrijven ter wereld. Ook is de onderneming wereldwijd actief op de gebieden systeem-integratie en ontwerp, technologie-ontwikkeling en 'outsourcing'. CAP Gemini Ernst & Young helpt hiermee traditionele ondernemingen èn 'dot companies' in de nieuwe economie hun groeistrategie voort te zetten en hun technologische 'know how' te bevorderen. Het bedrijf heeft over de gehele wereld meer dan 59.000 medewerkers in dienst en behaalde in 2000 een proforma-omzet van 8,5 miljard euro. Meer informatie over individuele servicelijnen, kantoren en research is te vinden op www.cgey.com.

MatrixOne, Inc.
MatrixOne, Inc. is de eerste ontwikkelaar van Intelligent Collaborative Commerce. De Internet-softwareproducten van MatrixOne bieden een infrastructuur voor het inrichten van beveiligde samenwerkingsprojecten tussen leveranciers, afnemers en andere zakenpartners, waarbij dezen tevens toegang krijgen tot onafhankelijke, veilige handelsgemeenschappen en applicaties binnen besloten en publieke netwerken. Het eMatrix-platform en applicaties in de reeks Value Chain Portfolio gebruiken Internet om mensen, processen en informatie met elkaar te verbinden om aldus grote verbeteringen van de winstgevendheid en doelmatigheid in de gehele waardeketen mogelijk te maken. MatrixOne heeft klanten over de hele wereld: in de moderne technologie, lucht- en ruimtevaart-industrie, defensie, automobiel-, communicatie-, gebruiksgoederen-, machine- en procesindustrie en onder producenten van medische apparatuur. Tot de klanten van MatrixOne behoren General Electric, John Deere, Proctor & Gamble, Nokia, Toshiba, Philips, Siemens, Alcatel, JDS Uniphase en Honda. Deze ondernemingen gebruiken MatrixOne-oplossingen om hun concurrentiepositie in de ontluikende business-to-business-markten te verbeteren. Het hoofdkantoor van MatrixOne is gevestigd te Chelmsford, Massachusetts (VS); de overige vestigingen bevinden zich in Noord Amerika, Europa en Azië. Meer informatie is te vinden op de website www.matrixone.com.