Politiebericht Limburg-Noord: Venlo 11-05-2001 Mediaberichten 11 mei / 15.30 uur

ARNHEM: Sieradendief aangehouden

ARNHEM De politie in Arnhem heeft afgelopen woensdag een 22-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. De man stond als gezocht gesignaleerd voor diefstal van sieraden uit een winkel aan de Kerkstraat in Nederweert in oktober 1998. Daar wist de man toen zestien gouden kettingen te stelen voor een bedrag van bijna twintigduizend gulden. De man heeft inmiddels bekend de diefstal te hebben gepleegd; van de buit is niets meer terug gevonden. De politie heeft de man voor verder onderzoek ingesloten.

TEGELEN Kermismishandeling opgelost

TEGELEN Met de aanhouding van twee meisjes uit Tegelen (14 en 16 jaar oud) en twee meisjes uit Helmond (beiden 14 jaar oud), heeft de politie duidelijkheid gekregen in de toedracht van een mishandeling tijdens Tegelse kermis, afgelopen zondag. Daarbij raakte een 13-jarig meisje uit Steyl zodanig gewond, dat ze in het ziekenhuis moest worden behandeld aan haar verwondingen.

Uit het onderzoek is gebleken dat vier Tegelse meisjes, waaronder de twee aangehouden meisjes, medescholieren zijn van het slachtoffer. Samen met de twee meisjes uit Helmond, die in Tegelen kermis kwamen vieren en familie zijn van een van de Tegelse meisjes, zochten ze die dag een willekeurig slachtoffer op de kermis. Dit omdat ze zin hadden om iemand in elkaar te slaan. Het 13-jarig slachtoffer werd met een smoes van het kermisterrein af gelokt naar de Paul Guillaumestraat. Daar vond de mishandeling plaats. Het slachtoffer liep hersenschudding en diverse kneuzingen op. Het onderzoek heeft uitgewezen dat drie van de vier aangehouden meisjes daadwerkelijk hebben deelgenomen aan de mishandeling; de twee Helmondse meisjes en het 14-jarig Tegels meisje. De anderen waren getuige van de mishandeling. De vier aangehouden meisjes zijn na verhoor in vrijheid gesteld. De politie maakt tegen het drietal proces-verbaal op wegens openlijke geweldpleging en zware mishandeling.