Productschappen Vee, Vlees en Eieren

Persbericht nr. 26, 11 mei 2001

MKZ krant voorziet in informatiebehoefte

Veel werknemers in de vee-, vlees- en eiersector hebben grote behoefte aan concrete informatie over de directe en indirecte gevolgen van de uitbraak van mond- en klauwzeer in Nederland. De speciale krant MKZ Nieuws, die onlangs is verschenen, blijkt daar goed in te voorzien.

Het tijdelijk verschijnend magazine is bestemd voor werknemers die voor korte of langere duur in hun werk te maken hebben met de gevolgen van MKZ.

MKZ Nieuws gaat naar werknemers in sectoren als veeverbetering, schoonmaak, uitzendwezen, slachterijen, zuivelindustrie, veeverzorging, vervoer, dierentuinen, mestverwerking, vleeswarenindustrie en dergelijke.

MKZ Nieuws is bedoeld om op directe wijze werknemers praktische informatie te geven over bijvoorbeeld de toepassing WTV, inzicht te bieden in de gevolgen van MKZ voor de werkgelegenheid en te schetsen hoe werknemers in deze verschillende sectoren MKZ ervaren.

MKZ Nieuws is tot stand gekomen op initiatief van de vakbonden FNV Bondgenoten, CNV BedrijvenBond en de Productschappen Vee, Vlees en Eieren, Productschap Zuivel en Productschap Diervoeder. MKZ Nieuws zal voorlopig 4 maal verschijnen in een oplage van 30.000.

Kaderleden van vakbonden zorgen voor de verspreiding in de bedrijven.

Voor nadere informatie:

Jannie Mooren, PVE Sociaal Secretariaat,
Tel. (070) 340 95 56