Contract voor convergent mediation Openet Telecom en AT&T Wireless voor nieuwe-generatie mobiele diensten

Nijkerk, 11 mei 2001 - Openet Telecom (Dublin, Ierland), wereldmarktleider in convergent mediation, heeft een miljoenencontract gesloten met AT&T Wireless Services. Onder dit contract zal AT&T de ontwikkeling van nieuwe-generatie mobiele diensten kunnen versnellen, ten behoeve van haar 12 miljoen abonnees. Tot op heden is dit vermoedelijk de grootste order ooit geplaatst voor convergent mediation.

Openet Telecom zal haar technologie voor convergent mediation FusionWorks aan AT&T ter beschikking stellen, waarmee deze een compleet platform krijgt voor haar operationele en management-omgeving. Een infrastructuur met Openet ondersteunt facturatie, klantenzorg, data warehousing, fraude-beheer en vele andere relevante applicaties. FusionWorks versterkt het vermogen van AT&T om nieuwe diensten in recordtijd op de markt te introduceren. Vele andere service providers zijn beperkt in hun mogelijkheden om nieuwe, op Internet gebaseerde diensten aan te bieden, juist omdat zij niet kunnen afstappen van hun klassieke facturatiesystemen. De kracht van Openet FusionWorks is dat dit platform evengoed functioneert met een traditionele circuitgeschakelde infrastructuur als met GPRS, EDGE of UMTS. FusionWorks is onafhankelijk van enig hardware-platform en kan doorgroeien naar de meest grootschalige omgeving.

FusionWorks brengt de gebruiksgegevens bijeen van AT&T s abonnees, van een breed spectrum aan netwerk-elementen en diensten, zoals de huidige en geplande spraakdiensten over geschakelde netwerken; nieuwe data-diensten over een GPRS netwerk; WAP gateways; servers voor e-mail en value-added diensten; en vele typische elementen van IP netwerk-infrastructuur en IP diensten.

Openet versloeg met deze order bekende leveranciers van convergent mediation platforms. "Wij hebben een technologische voorsprong in de internationale markt voor mobiele data en mediation op basis van IP. Deze succesvolle order bevestigt deze positie," aldus Barry Murphy, CEO van Openet Telecom. "De charme van onze technologie is dat het er niet toe doet wat de bron van de gebruiksgegevens is, GSM, UMTS of een klassieke omgeving, want FusionWorks integreert alle data."

"Openet bouwt een positie op als marktleider in de technologie voor billing mediation en netwerkgebruik," stelt Mark Loveland, hoofd technologie research bij JP Morgan H&Q. "Het binnenhalen van AT&T Wireless Services als haar eerste Amerikaanse klant bewijst dat AWS vertrouwen heeft in Openet als solide leverancier. Dit is een onmiskenbaar belangrijke slag voor Openet en toont aan dat zij in staat is om te leveren aan de toptien telecom-bedrijven. Het is ook een duidelijk teken van de belangrijke verschuivingen binnen de markt van mediation technologie." Ook Brian Skiba, hoofd European Equity Technology Research bij Lehman Brothers, ziet Openet groeien naar een plaats onder de toonaangevende leveranciers van oplossingen voor convergent mediation voor telecommunicatie service providers. "Voor het opbouwen van nieuwe netwerkdiensten is meer nodig dan pure communicatietechnologie. Verzamelen, consolideren en filteren van data vanuit elk willekeurig punt in het netwerk en die data verwerken tot een krachtige kennisbasis voor het ontwikkelen van nieuwe applicaties en diensten, waaronder realtime facturatie, is een project dat met conventionele benadering gemakkelijk leidt tot een paar jaar vertraging in marktintroductie van een nieuwe product.

Het contract heeft grote betekenis voor de positie van Openet Telecom op de Amerikaanse markt van mobiele telecommunicatie. Voorafgaand hieraan is de aankondiging van AT&T in december 2000 dat zij overlay netwerken van GSM en GPRS zal bouwen op haar bestaande TDMA netwerk. Deze beslissing kan ertoe leiden dat de Verenigde Staten de Europese mobiele standaard GSM uiteindelijk zal overnemen.

Profiel AT&T Wireless
AT&T Wireless Services, Inc., volledige dochter van AT&T Corporation (NYSE-symbool: AWE), exploiteert een van de grootste digitale netwerken in Noord-Amerika met mobiele spraak- en datadiensten. AT&T is de toonaangevende aanbieder van mobiele communicatie in de Verenigde Staten en binnen internationale initiatieven waarin zij deelneemt. AWS heeft haar hoofdzetel in Redmond (Washington) en heeft ruim 13,000 mensen in dienst.

AT&T is toonaangevend in de ontwikkeling van mobiele datacommunicatie en biedt diensten aan voor een breed spectrum van behoeften van de zakelijke en particuliere markt. Voorbeelden zijn korte transacties zoals berichten, data entry en dispatch; en diensten met lange sessies voor bestandsoverdracht en interactieve computertoepassingen. Op dit moment biedt AT&T haar mobiele communicatiediensten aan in meer dan 100 grote steden waarmee zij ruim 50% van de hele Amerikaanse bevolking bereikt. AT&T Wireless is met 12 miljoen abonnees en een omzet van USD 7 mld in de laatste negen maanden van 2000 een van de grootste mobiele service providers in de Verenigde Staten. Meer informatie op www.attws.com.

Profiel Openet Telecom
Openet Telecom is opgericht in juli 1999 en heeft haar hoofdzetel in Dublin, Ierland, met nevenvestigingen in Londen, Parijs, Frankfort, Stockholm en San Francisco. Zij is inmiddels internationaal marktleider in meegroeiende oplossingen voor mediation voor communicatie service providers met verschillende netwerken, waarmee technisch geavanceerde diensten gemakkelijk worden ontwikkeld, beheerd en gefactureerd. Het topproduct van Openet Telecom is FusionWorks, een uiterst krachtig platform voor convergent mediation dat gebruikspatronen van individuele abonnees verzamelt uit het verkeer van klassieke geschakelde netwerken; IP netwerken; en nieuwe-generatie mobiele netwerken zoals WAP, GPRS, EDGE en UMTS. De technologische capaciteit voor convergent systemen van Openet stelt service providers in staat om te voorzien in nieuwe consumentenbehoeften in de geliberaliseerde telecommunicatie-markt. Tot de klanten van Openet Telecom horen Cable and Telephone, Convergent Networks Services, Esat, Essent, First Mark, Global Telesystems, Nextra en World Access.

Voor nadere informatie http://www.openet-telecom.com

Noot voor de redactie (