CMG


Ondernemingen in het MKB profiteren van Epayroll-oplossing van CMG

Amstelveen, 11 mei 2001 - Van Epayroll, CMG's oplossing voor salarisverwerking via Internet, wordt sedert de lancering (september 2000) door een continu toenemend aantal kleine en middelgrote Nederlandse bedrijven gebruik gemaakt. Deze dienst richt zich op organisaties met maximaal 50 werknemers en blijkt duidelijk te voorzien in een behoefte. CMG levert deze dienst op huurbasis volgens het Application Service Provider (ASP)-model. Eindgebruikers geven aan dat zij met deze oplossing tot wel 75 procent op hun salarisadministratiekosten besparen. CMG garandeert voor Epayroll een zeer hoge mate van betrouwbaarheid en privacybescherming, en heeft tevens een uitgebreide Epayroll-helpdesk ingericht.

Aad Deegeling, Adjunct Directeur divisie Personeels- en Salarisadministratiesystemen van CMG: "Wij hebben ruim 30 jaar ervaring in het verwerken van salarisadministraties voor organisaties van 1 tot 60.000 medewerkers. De salarissystemen van CMG produceren tezamen maandelijks ruim 1 miljoen salarisstroken. De laatste jaren heeft CMG ook op Internet-gebied een schat aan ervaring opgebouwd. In Nederland houden ruim 700 medewerkers zich bezig met de ontwikkeling van Internet-oplossingen. Met Epayroll heeft CMG beide expertisevelden succesvol weten te combineren."

Epayroll wordt verhuurd binnen het Application Service Provider (ASP)-model. Dit houdt in dat het programma niet wordt geïnstalleerd op het netwerk van de gebruikers, maar dat via Internet gebruik wordt gemaakt van de applicatie die bij CMG draait. Het updaten van de software of het toevoegen van extra modules behoren hierdoor tot het verleden. Ook het aanpassen van specifieke parameters als loontabellen, percentages van sociale premies, loontoeslagen en afdrachten wordt punctueel door CMG uitgevoerd. Omdat het bij salarisverwerking draait om persoonlijke, vertrouwelijke gegevens heeft CMG zich extra inspanningen getroost ten aanzien van de beveiliging. Doordat CMG de salarisverwerking vanuit het eigen rekencentrum verzorgt, kan een beschikbaarheid van 7 x 24 uur worden gewaarborgd. Tevens is een goede back-up van alle gegevens gegarandeerd.

Laila Visser, Office Manager Stone-IT BV te Bilthoven: "Vorig jaar ben ik met onze accountant naar een CMG-seminar over Epayroll geweest. Het leek ons zeer interessant maar we lieten het een poosje rusten. Toen in januari van dit jaar problemen rezen met ons salarisverwerkingskantoor, hadden wij aanleiding om over te stappen op iets nieuws. Het kostte even tijd voor wij al onze gegevens in Epayroll hadden ingevoerd, maar de eerste twee maanden krijg je dan ook gratis. Epayroll bleek dermate gebruiksvriendelijk dat wij er na de proefperiode als vanzelfsprekend mee doorgingen. Hoewel ik geen specialistische kennis bezit, heb ik nog nooit de online help of de telefonische helpdesk hoeven inschakelen. Periodieke vergoedingen en zelfs incidentele vergoedingen van individuele werknemers kunnen gemakkelijk van te voren worden ingesteld. Vroeger moesten wij altijd op een bepaalde datum de mutaties doorgegeven, maar nu voeren we de gegevens in wanneer dit het beste uitkomt. Uiteindelijk druk je op de knop en rollen de salarisstroken uit je eigen printer. En als een sollicitant naar zijn nettoloon vraagt, berekenen we dat nu eenvoudig zelf."

Maandelijks tientje per werknemer goedkoper
Daan Keuning, eigenaar van Al Capone's Pizza's en Pasta's uit Alkmaar: "Wij hebben twee mensen in vaste dienst en we maken daarnaast gebruik van 45 oproepkrachten die allemaal onregelmatige werktijden hebben. Dankzij Epayroll realiseren we een aanzienlijke besparing in tijd en geld. Vroeger moesten wij alle uurstaten faxen naar onze boekhouder die de loonadministratie op zijn beurt weer uitbesteedde aan een ander bedrijf. Nu doen we het zelf met Epayroll en dat valt maar liefst tien gulden per maand per werknemer goedkoper uit. In de applicatie kunnen we gemakkelijk de gewerkte dagen en uren invoeren alsmede bijvoorbeeld betaalde voorschotten. Wij kunnen naast de loonstrookjes ook loonspecificaties, journaalposten en bankuitbetaallijsten uitdraaien. In de toekomst zullen wij wellicht ook gebruik gaan maken van de mogelijkheid om Epayroll rechtstreeks te koppelen aan een oplossing voor telebankieren."

Vier vaste medewerkers
Linda Aspers, directeur van Paso Doble Uitzendbureau: "Sedert januari werken wij met Epayroll. Ondanks het feit dat ik geen opleiding bezit als administrateur, kan ik hiermee goed werken. Het invoeren van gegevens spreekt voor zich en bij de vragen die ik had heeft de helpdesk goed geholpen. Ook speciale regelingen zoals spaarloon en een auto van de zaak worden door Epayroll ondersteund. Wij gebruiken deze service uitsluitend voor onze vier vaste medewerkers en realiseren er niettemin een maandelijkse besparing van 500 gulden mee."

Het centrale punt voor de Epayroll dienstverlening is de website www.epayroll.nl. Op deze site kunnen bedrijven zich kosteloos en zonder verplichtingen aanmelden, en geheel kosteloos pro forma berekeningen uitvoeren. Een voorbeeld is het berekenen van het nettosalaris van een brutosalarisaanbod aan een sollicitant. Om kennis te maken met de feitelijke functionaliteit van Epayroll biedt CMG een kosteloze proefperiode van twee maanden. Het gebruik van Epayroll is zeer eenvoudig en vereist slechts het invoeren van een minimale hoeveelheid gegevens. Na afloop van de proefperiode vraagt CMG een vaste vergoeding van Euro 2,50 per werknemer per maand of periode. Een demonstratie van de dienstverlening is te vinden op de website.

Meer informatie is te vinden op www.epayroll.nl.

CMG
CMG is een wereldwijd opererende Informatie & Communicatietechnologie (ICT) groep, met een leidende positie in zowel zakelijke ICT-dienstverlening als in oplossingen voor draadloos dataverkeer. CMG helpt organisaties door middel van management consultancy diensten, systeemontwikkeling & -integratie, software applicaties en outsourcing van het beheer van belangrijke business processen. Deze diensten richten zich op het genereren van inkomsten, versterking van de concurrentiepositie en verbetering van de operationele efficiency. Tegenwoordig gaat het ook om het bouwen van veilige ICT platformen voor de toepassing van electronic en mobile business (e- en m-commerce).

CMG is opgericht in 1964 en heeft hoofdkantoren in Londen en in Hoofddorp. Het bedrijf implementeert en ondersteunt applicaties voor klanten wereldwijd, vanuit vestigingen in 16 landen. CMG beschikt over kennis van en oplossingen en producten voor een breed scala aan markten zoals finance, transport, petrochemie, telecommunicatie-, media-, retail-, productie- en nutsbedrijven en overheden. De Groep levert tevens zakelijke outsourcingsdiensten zoals salarisverwerking, beheer van call centers, netwerken, infrastructuren en applicaties, en hosting.

CMG Wireless Data Solutions heeft een leidende positie verworven in wireless messaging en gateway producten, mobile internet en e-mail, cell broadcast en customer care & billing systemen. Deze producten worden wereldwijd geleverd aan mobiele telecommunicatie operators en service providers vanuit kantoren in Europa, Noord- en Zuid-Amerika en de Aziatische Pacific regio. Bovendien kan de Groep door middel van de combinatie van deze producten en haar diensten organisaties adviseren op het gebied van m-commerce strategieën en deze effectief implementeren.

CMG werkt nauw samen met haar klanten en heeft met hen vaak langdurige relaties waardoor zij kan bijdragen aan hun succes. Door middel van de kwaliteit van haar dienstverlening, producten en professionele en toegewijde medewerkers, levert CMG toegevoegde waarde aan de business van haar klanten. Dit vormt een basis voor het voortdurende succes van de Groep.

CMG is genoteerd aan de effectenbeurzen in Londen (FTSE 100 - en techMARK 100 index) en in Amsterdam (AEX Midkap en Euronext 100 index).