Persbericht

Palm beveiliging met authenticatie en encryptie
Pointsec biedt complete beveiliging voor Palm OS

Hengelo, 11 mei 2001 - Pointsec biedt een complete beveiliging voor PDA's en smartphones die werken met Palm OS. Op menig PDA staan vertrouwelijke bedrijfsgegevens die niet voor iedereen bestemd zijn. Bij verlies of diefstal van de Palm kunnen deze gegevens in verkeerde handen terechtkomen. Door een combinatie van authenticatie en encryptie beveiligt de software van Pointsec alle gegevens op de PDA.

Gebruiksgemak
Beveiliging mag niet ten koste gaan van het gebruiksgemak. Na het intoetsen van een verplichte pincode, krijgt de eigenaar direct toegang tot de PDA. Voor de pincode kan de gebruiker kiezen uit cijfers of een verschillende series symbolen. Deze cijfers of symbolen verschijnen in wisselende volgorde op het scherm, wat meelezen door anderen bemoeilijkt. PointSec encrypt en decrypt data van Pointsec Ready applicaties transparant, zonder waarneembare vertraging.

Sterke beveiliging
Tijdens het synchroniseren of de datatransfer zijn de wachtwoorden tegen uitlezen beveiligd. Pointsec plaatst de synchronisatie controls gelijk op de PDA in plaats van op de PC. De HotSync van Pointsec maakt het ongemerkt overzetten van data onmogelijk. Ook als de eigenaar de pincode reeds ingetoetst heeft en de PDA onbeheerd achterlaat, is voor synchronisatie nogmaals een pincode nodig.

Encryptie
De Pointsafe functie encrypt persoonlijke gegevens op de Palm. Vanaf Palm OS 3.5x kunnen gebruikers eenvoudig vertrouwelijke data versleuteld opslaan, zoals bank-, en creditcardgegevens, gebruikersnaam/wachtwoord combinaties en andere persoonlijke gegevens. Ook andere applicaties zijn te encrypten met de Pointsec Crypto API. De initiële authenticatie activeert de encryptie/decryptie voor alle "Pointsec Ready" programma's en elimineert hiermee meerdere authenticatiestappen voor andere beveilingsproducten. De Pointsec Crypto API is beschikbaar voor softwareontwikkelaars.

Pointsec suite
Pointsec voor Palm OS is onderdeel van de Pointsec-lijn voor beveiliging van mobiele en vaste computerapparatuur. Alle Pointsec producten maken gebruik van gecombineerde authenticatie en encryptie technieken. Hierdoor ontstaat een beveiliging van het gehele apparaat in plaats van slechts een enkele applicatie. In combinatie met andere Pointsec producten is een uitstekend te beheren en complete beveiliging voor PDA's , PC's en laptops te realiseren.

IntroCom
ICT beveiliger IntroCom is Nederlands distributeur voor de producten van Pointsec Mobile Technologies. IntroCom vormt samen met Internet Service Provider IntroWeb de IntroCom Groep. Het IntroCom assortiment is innovatief en kwalitatief hoogwaardig. De leveranciers van IntroCom zijn wereldwijd opererende ondernemingen die een vooraanstaande plaats innemen in de wereldmarkt.

Einde persbericht
Kijkt u voor meer informatie op www.introcom.nl

Perscontact
Bas Holla
Marketing & communicatie IntroCom Groep
nieuws@introcom.nl
tel. 074-2430105
fax. 074-2429895