Postbus 4240 Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 11 mei 2001

Fietser aangereden Lisse (D1)
Een 50-jarige fietser uit Lisse is op vrijdag 11 mei omstreeks 08.30 uur gewond geraakt nadat hij was aangereden door een 32-jarige automobilist uit Sassenheim. De automobilist reed over de Achterweg Zuid komende uit de richting van de Essenlaan. Bij het naar links afslaan liet hij de tegemoetkomende fietser niet voorgaan. De fietser werd aangereden en liep schaafwonden op aan knieën en elleboog.

Controle parkeren Oegstgeest (D2) De politie in Oegstgeest heeft op vrijdag 11 mei op diverse lokatie gecontroleerd op het parkeergedrag. Tussen 10.00 uur en 11.15 uur werd gecontroleerd op de Korenbloemlaan, de Lange Voort, het Lange Voortplein, de Irislaan en de Floralaan. In totaal werden negen processen verbaal opgemaakt. Een op de Korenbloemlaan voor het niet plaatsen van de parkeerschijf. Drie op het Lange Voortplein en drie op de Irislaan voor het eveneens niet plaatsen van de parkeerschijf. Daarnaast nog twee op de Irislaan voor het overschrijden van de parkeertijd en het parkeren bij een bushalte.

Controle parkeren Sassenheim (D2) De politie van Sassenheim heeft op vrijdag 11 mei op het Boschplein, de Kerklaan en de Hoofdstraat gecontroleerd op het parkeergedrag. De controles werden uitgevoerd van 11.30 uur tot 12.45 uur. In totaal werden zes processen verbaal opgemaakt voor het niet plaatsen van een parkeerschijf.

Diefstal uit woning Valkenburg (D2) In een woning aan de Katwijkerweg werd op vrijdag 11 mei tussen 08.30 uur en 11.30 uur ingebroken. De insluiper(s) wist(en) zich toegang tot de woning te verschaffen door de achterdeur open te breken. Uit de woning werd een geldbedrag en cheques meegenomen.

Poging diefstal uit woningen Warmond (D2) Op donderdag 10 mei en vrijdag 11 mei werd in een aantal woningen aan de Kloosterwei en de Vlietwei gepoogd in te breken. Vanwege onder andere goed hang- en sluitwerk konden de insluipers hun weg naar binnen niet voltooien. Bij een woning aan Kloosterwei kon het dievengilde wel naar binnen. Daar werd de voordeur geforceerd. Uit de woning werd zilverwerk meegenomen. De politie heeft een buurtonderzoek gehouden op de Vlietwei, Ganzenwei en Kloosterwei.

Bromfietser rijdt door na aanrijding Leiden (D4) Een 16-jarige bromfietser uit Rijnsburg heeft aangifte gedaan van doorrijden na aanrijding door een andere bromfietser. De Rijnsburger reed op het fietspad langs de Willem de Zwijgerlaan in de richting van de Zijldijk. Ter hoogte van de kruising met de Sumatrastraat kwam van de rechterkant een andere nog onbekende bromfietser aangereden. De Rijnsburger zag deze bestuurder niet op tijd en kon een aanrijding niet meer voorkomen. De bromfietser reed tegen het voorwiel van het voertuig van de Rijnsburger waardoor deze ten val kwam. De andere bromfietser bleef op de been en verliet de plaats van het ongeval toen de Rijnsburger naar zijn identiteit vroeg.

Doorgereden Leiden (D4) Vrijdagochtend 11 mei is op de kruising van de Churchilllaan met de Verdistraat een 14-jarige jongen uit Zoeterwoude-Dorp omver gereden. Bij groen licht stak de jongen rond 08:15 uur de kruising over, waarbij hij werd geraakt en van de fiets viel. De verwondingen waren niet ernstiger dan schaafwonden aan de knieen, maar het is toch onbehoorlijk dat de bestuurder van de auto doorreed in de richting van de Kennedylaan. Het betreft een rode sportauto. Van de schrik heeft de jongen meer details niet in zich opgenomen. Misschien weten getuigen meer. Hen wordt verzocht te bellen met (0900) 8844.

Motorfiets ontvreemd Nieuwerkerk a/d Ijssel (D6) Politie zoekt getuigen
In de nacht van donderdag 10 op vrijdag 11 mei 2001 is er in de gemeente Nieuwerkerk aan den IJssel, vanaf de Korstmos een motorfiets ontvreemd van het merk Kawasaki, model ZX6, kleur bordeaux rood.

Uit politie onderzoek is inmiddels gebleken dat de dader(s) van deze diefstal de motorfiets kennelijk in de nabije omgeving hebben gestald en later op vrijdag 11 mei 2001 in de middaguren hebben opgehaald. Dit is gedaan met een bestelauto.

Behulpzame buurtbewoners hebben in hun onwetendheid geholpen bij het inladen van de motorfiets in de bestelauto.

De politie Nieuwerkerk a/d IJssel wil graag in contact komen met deze buurtbewoners in verband met een getuigenverklaring en mogelijke fotoherkenning.

Getuigen worden verzocht zich te melden bij de politie Nieuwerkerk a/d IJssel, telefoon 0900-8844.

Getuigen gezocht aanrijding Rijksweg A20 Nieuwerkerk a/d Ijssel (D6) De politie van Nieuwerkerk a/d Ijssel is op zoek naar getuigen van het verkeersongeval op de Rijksweg A20 op zaterdag 5 mei omstreeks 04.45 uur. Een personenauto sloeg door nog onbekende over de kop en kwam ondersteboven, met het dak op het wegdek tegen de vangrail tot stilstand. Een 20-jarige vrouw uit Gouda raakte ernstig gewond. Ook twee mannelijke inzittenden raakten gewond. De politie wil in contact komen met getuigen van het ongeval, en met name met de bestuurder van een grijze Mercedes Benz. Deze persoon heeft hulp verleend bij het ongeval en was vermoedelijk als eerste aanwezig. Getuigen kunnen contact opnemen met de politie in Nieuwerkerk a/d Ijssel, telefoonnummer 0900 8844.

Controle parkeren Zevenhuizen/Moerkapelle (D6) De politie van Zevenhuizen/Moerkapelle gaat vanaf woensdag 23 mei in het gehele gebied controleren en verbaliserend optreden tegen foutparkeerders. Tot die tijd geeft de politie de overtreders een waarschuwing. De boete bij foutparkeren bedraagt f 90,--.

Controles groene wetten
In de politieregio Hollands Midden is op dinsdag 24 april het project 'Groen' van start gegaan. De politie wil met dit project meer zicht krijgen op de naleving van de regels van de groene wetten. Groene wetten zijn de Jachtwet, Visserijwet, Vogelwet en Natuurbeschermingswet. De politie gaat de komende tijd meer controleren in het veld op de naleving van die wetgeving. Bij overtredingen zal verbaliserend worden opgetreden.

Voor eventuele vragen kunt u contact opnemen met de plaatselijke politie, bereikbaar via telefoonnummer 0900-8844 of het milieuteam-zuid, tel.0182-389500.