Digitale Gemeente Houten

Netelenbos en GS Utrecht sluiten convenant.

dinsdag 15 mei 2001 - Bron: Provincie Utrecht

Gedeputeerde Staten van de provincie Utrecht en minister Netelenbos van Verkeer en Waterstaat gaan, samen met de regionale partners, werken aan het definitief regelen van het bereikbaarheidspakket voor de regio Utrecht. De provincie Utrecht heeft het bereikbaarheidspakket steeds afgewezen omdat rekeningrijden daar een onderdeel van uitmaakte. Nu een stap naar een systeem van gedifferentieerde kilomterheffing gezet wordt, heeft het college van Gedeputeerde Staten van Utrecht procesafspraken gemaakt met de minister van Verkeer en Waterstaat. Deze afspraken zijn op 10 mei wederzijds ondertekend.

De procesafspraken houden in dat Gedeputeerde Staten zich bereid verklaren om op korte termijn samen met de stad Utrecht en het BRU een bestuursovereenkomst met de minister op te stellen. De bestuursovereenkomst regelt de medewerking aan een wettelijke vorm van betaald rijden zoals die door de Tweede Kamer zal worden vastgesteld. De overeenkomst regelt eveneens de noodzakelijke investeringen in de infrastructuur door het Rijk en de regionale partners ter grootte van circa twee miljard gulden. Tevens voorziet de bestuursovereenkomst in een bijdrage van de minister van maximaal 250 miljoen gulden aan het door de regionale partijen op te richten Mobiliteitsfonds.

Gedeputeerde Staten van Utrecht achten het van het grootste belang dat het pakket van maatregelen dat behoort tot het
Bereikbaarheidsoffensief voor de regio nu definitief wordt vastgelegd, en dat de uitvoering daarvan zo spoedig mogelijk wordt opgepakt. Gedeputeerde Staten hebben zich uitgesproken daartoe en willen een maximale inzet leveren. Provinciale Staten zullen zich in hun vergadering van 28 mei definitief uitspreken over de procesafspraken.

Terug naar het nieuwsoverzicht

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2001 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).