Politiebericht Groningen: Diverse 11-05-2001
Persberichten Regiopolitie Groningen (middageditie) Vrijdagmiddag 11 mei 2001

Dagelijkse berichten

Groningen: roodlichtcontrole
Op de kruising turfsingel met de Maagdenbrug is vrijdag een rood licht controle gehouden. In het tijdsbestek van anderhalf uur negeerden 61 (brom)fietsers het rode verkeerslicht. Even zovele bekeuringen werden uitgeschreven.

Groningen: vernielingen aan slagboom
Een medewerker van een parkeerbeheerfirma heeft vrijdag aangifte gedaan van vernieling van de slagbomen van de Hoornse Plas. Deze week werden maar liefst drie keer een slagboom vernield en werd de behuizing met grof geweld opengebroken. Geld was er niet te halen omdat de kasten regelmatig geleegd worden. De aangerichte schade wordt geschat op f 10.000.- .

Groningen: snorfietser rijdt tegen politieauto
In de Mussengang reed vrijdagochtend een 30-jarige snorfietser tegen de spiegel van een politieauto aan en vervolgens tegen een geparkeerde auto aan waarop een kras ontstond. De snorfietser reed door maar kon verderop in de straat worden aangehouden. Op het bureau bleek de man ook nog voor andere zaken gezocht werd en hij is ingesloten voor nader onderzoek.

Haren: kettingbotsing op A28
Een uit de richting van Assen komende 51-jarige automobilist uit Ommen had vrijdagochtend te laat door dat het verkeer in verband met filevorming stil stond op de A28 bij Haren. De man stuurde nog naar de linkerbaan maar daar stond het verkeer ook stil en botste hij op een wagen die weer twee ander autos beschadigde. Alle vier de betrokken autos werden afgesleept door het bergingsbedrijf.

Haren: inbraak in interieurzaak
Bij een interieurzaak aan de Rijksstraatweg in Haren werd vrijdagochtend geconstateerd dat er was ingebroken. De daders hebben de gehele zaak doorzocht nadat zij via de geforceerde voordeur waren binnengekomen. Uit de zaak werd een kluis meegenomen. Op de parkeerplaats achter de winkel heeft men nog geprobeerd een bestelwagen weg te nemen. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Woldendorp: fietsers botsen
Op de Heemweg raakten vrijdagmiddag twee fietsers met elkaar in botsing. Een 42-jarige inwoner van Wildervank moest tengevolge van de botsing met been en nekletsel naar een ziekenhuis. Hij botste met zijn fiets tegen het achterwiel van een 62-jarige fietser uit Veendam. Hierdoor kwam het slachtoffer ten val.

Veendam: moeder aangereden door dochter
Een 31-jarige vrouw uit Veendam liep op de Dollard vrijdagochtend gescheurde enkelbanden op. De vrouw reed met haar 7-jarige dochter over de Dollard, toen het meisje tegen de fiets van moeder botste. Het slachtoffer kwam met haar driejarige dochtertje, die achterop zat, ten val. Zij moest naar het ziekenhuis worden gebracht. Beide kinderen kregen een GoodBear voor de schrik.

Appingedam: brand in kelder
Een 64-jarige inwoner van Delfzìjl ontdekte vrijdagochtend in de kelder van zijn woning een hevige rookontwikkeling. Nadat hij de brandweer had gewaarschuwd ontdekte deze een defect aan de boiler. De brandweer wist de aankomende brand snel te blussen. De woning en de kelder liepen rook- en waterschade op.

Inlichtingen, afdeling Communicatie, 0900 - 8844