KSI International NV

IJsselstein, 11 mei 2001

EERSTE KWARTAALBERICHT KSI INTERNATIONAL N.V.

KSI International N.V. (KSI) maakt bekend dat, dankzij de eind vorige jaar gestarte herstructureringsoperatie, het negatieve bedrijfsresultaat in het eerste kwartaal van dit jaar ten opzichte van het vierde kwartaal van vorige jaar belangrijk is verbeterd. De omzet daalde evenwel ten opzichte van dezelfde periode duidelijk. Om de overhead verder te reduceren, heeft KSI in het kader van de herstructurering aanvullende maatregelen getroffen. De Raad van Bestuur houdt vast aan de verwachting dat KSI het jaar 2001 winstgevend af zal kunnen sluiten, exclusief de kosten voor de herstructurering. Deze kosten worden thans geraamd op ruim EURO 1 miljoen na belastingen. De realisatie van de verwachting is medeafhankelijk van de ontwikkeling van de ICT-markt gedurende het jaar 2001.

KSI International Belgium en KSI ICT Services (voorheen de ITé Groep) hebben het eerste kwartaal met een positieve bijdrage aan het resultaat afgesloten. KSI International Nederland is hier niet in geslaagd doordat de kostenstructuur in relatie tot de omzet nog te hoog is en de bezettingsgraad van de consultants te laag is. De ICT-markt is nog ietwat aarzelend, toch verwacht KSI dat de markt zich ten opzichte van vorige jaar enigszins zal verbeteren.

De eind vorige jaar gestarte herstructureringsoperatie wordt ultimo juni afgerond. De operatie die zich vooral richt op de holding en KSI International Nederland moet ertoe leiden dat KSI dit jaar weer winstgevend is. In het kader van de herstructurering wordt de overhead meer in lijn gebracht met het aantal fee-earners. De bestuurlijke inrichting van de organisatie is recentelijk voltooid. De vijf business units zijn omgevormd naar drie divisies; te weten KSI International Belgium, KSI International Nederland en KSI ICT Services (voorheen de ITé Groep). In KSI International Nederland zijn de business units Business Consultancy (voorheen NederConsult), KSI End User Training & Support en KSI System Development & Support samengebracht.

In het eerste kwartaal heeft KSI een outsourcingovereenkomst afgesloten met het Belgische ProtonWorld en heeft KSI haar mantelovereenkomst met KPN Telecom uitgebreid. Met NetEconomy en MarketXS zijn veelbelovende strategische allianties aangegaan waarmee de toegevoegde waarde van KSI voor haar klantenkring verder kan toenemen. De samenwerking met NetEconomy heeft betrekking op ERASE, een oplossing op het gebied van risico- en fraudemanagement. Met de technologie van MarketXS is KSI in staat totaaloplossingen te ontwikkelen voor het aanbieden van financiële informatie en applicaties via diverse kanalen.