Koninklijke Begemann Groep N.V.

Breda, 11 mei 2001

RBG verkoopt CDI en TP&T

Koninklijke Begemann Groep N.V. (RBG) maakt bekend dat zij overeenstemming heeft bereikt met TOR Minerals International, Inc. (TOR) uit Texas, USA, over de verkoop van de activa van Ceramic Design International Holding B.V. (CDI) en Terminor Processing & Trade B.V. (TP&T). De transactie zal op 16 mei a.s. worden afgerond.

CDI, gevestigd te Wapenveld en TP&T, gevestigd te Breda zijn gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van hoogwaardige keramische kristallen, in de vorm van boehmiet. De toepassingen vinden plaats in de petrochemische industrie als drager voor katalysatoren. De twee bedrijven realiseren een totaal omzet op jaarbasis van ongeveer EUR 1 miljoen en hebben 9 medewerkers in dienst.

TOR Minerals International, Inc., gevestigd te Texas, USA, met eveneens een vestiging in Ipoh, Maleisië, produceert titanium, barium en aluminium kleurstoffen en vulmiddelen. TOR zal de activiteiten van CDI en TP&T integreren in haar bestaande activiteiten. Door deze transactie verkrijgt TOR een vertegenwoordiging in Europa en versterkt daarmee haar marktpositie.

Voor nadere informatie kunt u zich wenden tot:

Koninklijke Begemann Groep N.V.
tel : +31 (0)76 52 44 444

TOR Minerals International, Inc. U.S.A.
Richard L. Bowers, President
tel : + 1 361/883-5591 Ext. 47